Noc v hoteli za euro? Má to ale háčik

NETKY.SK • 25 November 2019, 13:20 • 2 min
Noc v hoteli za euro? Má to ale háčik

Nájsť ubytovanie v dobrom a navyše lacnom hoteli nie je jednoduchá vec. Chce to hodiny študovania recenzií a porovnávanie cenníkov, najmä ak sa chystáte vycestovať niekam do zahraničia.

slovakia

left justify in out

Ak by ste sa náhodou chystali do Japonska, máme pre vás dobrú správu. Môžete prespať v hoteli len za jeden dolár za noc, má to však háčik.

 

Vymeňte súkromie za dolár

 

Ako informuje portál Travel and Liesure, v tomto hoteli môžete prespať za jediný dolár na noc. Odporúčame tak však urobiť iba v prípade, ak ste ochotní úplne sa vzdať svojho súkromia. Asahi Ryokan je hotel v japonskom meste Fukuoka, ktorý vlastní babička 27-ročného Tetsuya Inoue. Ten sa stará o to, aby boli hostia spokojní, aby všetko fungovalo, ako má a aby boli všetky kamery pripravené na svojom mieste.

 

 

Nie, nechystá sa tu natáčanie žiadneho celovečerného filmu. Pred časom hľadal mladík spôsoby, ako prespávanie v hoteloch trochu oživiť a priniesť na trh niečo, čo tu ešte nebolo. Turistov totiž často obyčajné hotely už nebavia a chcú prespávať na miestach, kde straší, kde im hrozia omrzliny alebo dokonca na mieste, kde vás počas celého pobytu sledujú kamery.

 

Predsa len nejaké súkromie

 

Nápad v mladíkovej hlave vznikol v momente, keď zistil, že jeden z jeho britských klientov naživo vysiela celý svoj pobyt. Pre CNN sa vyjadril, že si pomyslel, prečo by sme mali sledovať len jedného hosťa, keď nie rovno všetkých.

 

Navyše hotel nepatrí medzi tie najluxusnejšie, bolo preto nutné vymyslieť niečo zaujímavé, čo priláka milovníkov netradičného ubytovania.

 

Samozrejme, v hoteli môžete prespať aj v bežnej izbe, avšak za bežnú cenu. Môžete sa však rozhodnúť pre izbu, kde na vás za pár drobných budú neustále pozerať zvedavci. Vysielanie je navyše dostupné nielen v Japonsku, pozerať sa na vás môžu ľudia z celého sveta.

 

 

Tetsuya myslel na to, aby v dnešnej dobe neporušil žiadny zákon, v kúpeľni preto žiadne kamery nie sú a video bude zachytávať len obraz, nie zvuk. Pri vybavovaní telefonátov teda bude mať hosť aspoň nejaké súkromie.

 

Tetsuya priznal, že izba s kamerami zatiaľ nie je príliš výnosná, nevzdáva sa však nádeje a myslí si, že raz bude populárny a kreatívny nápad mu bude dobre zarábať. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies