NHL: Boston zdolal v prvom finále St. Louis, Chára zápas nedohral

NETKY.SK • 28 Máj 2019, 09:42 • 2 min
NHL: Boston zdolal v prvom finále St. Louis, Chára zápas nedohral

BOSTON - Hokejisti Bostonu Bruins zdolali v noci na utorok v prvom súboji finále play off NHL St. Louis Blues 4:2 a ujali sa vedenia v sérii hranej na štyri víťazné zápasy. Asistenciou sa na víťaznom góle podieľal Zdeno Chára, slovenský obranca však duel nedohral a tesne pred koncom odišiel do kabíny. Kapitán Bostonu utrpel tržnú ranu na predlaktí po nastrelení pukom.

slovakia

left justify in out

Na ľade v TD Garden odštartovali finále lepšie hostia, do vedenia ich dostal Brayden Schenn v 8. minúte. Na začiatku druhej tretiny zvýšil Vladimír Tarasenko na 2:0, no potom prišli chvíle Bostonu. Connor Clifton znížil na rozdiel gólu a o desať minút po jeho zásahu vyrovnal Charlie McAvoy. V tretej tretine dokonal obrat Sean Kuraly a definitívnu poistku pridal gólom do prázdnej bránky Brad Marchand.

 

 

Kapitán "medveďov" Chára strávil na ľade 19 minút a 38 sekúnd, na bránku vyslal jednu strelu, a rozdal dva "hity". V závere však dostal pukom do predlaktia a s krvavou ranou a bolestivým výrazom v tvári opustil ľad.

 

Záverečné boje o Stanleyho pohár pokračujú druhým duelom v noci na štvrtok opäť na ľade "medveďov".

 

prvý zápas finálovej série play off NHL (o Stanleyho pohár) /na štyri víťazstvá/:

 

BOSTON BRUINS - ST. LOUIS BLUES 4:2 (0:1, 2:1, 2:0)

 

Góly: 23. Clifton (Kuraly, Nordström), 33. McAvoy, 46. Kuraly (Acciari, Chára), 59. Marchand – 8. Schenn (Schwartz, Bouwmeester), 21. Tarasenko (Schenn). Rozhodovali: Kozari, Sutherland – Racicot, Devorsk, vylúčení: 2:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 17.565 divákov.

Boston: Rask – McAvoy, Chára, Carlo, Krug, Clifton, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron, Marchand – Backes, Krejčí, DeBrusk – Heinen, Coyle, Johansson – Acciari, Kuraly, Nordström.

St. Louis: Binnington – Pietrangelo, Edmundson, Parayko, Bouwmeester, Bortuzzo, Gunnarsson – Tarasenko, Schenn, Schwartz – Perron, O'Reilly, Blais – Thomas, Bozak, Maroon – Steen, Sundqvist, Barbašev.

/stav série: 1:0/

 

Slovák v akcii:

Zdeno Chára (Boston) 19:38 0 1 1 0 1 0

/minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies