Majster Európy Donnarumma prestúpil do PSG

NETKY.SK • 15 Júl 2021, 12:48 • 2 min
Majster Európy Donnarumma prestúpil do PSG

Paris Saint-Germain ulovil obrovskú posilu. Novou brankárskou jednotkou mužstva bude od novej sezóny čerstvý majster Európy Gianluigi Donnarumma.

slovakia

left justify in out

„Gigio“ prestúpil do Paríža z AC Miláno ako voľný hráč, ktorému skončila zmluva. Hráčov agent Mino Raiola vyjednal svojmu klientovi zmluvu do roku 2026 a pred presunom do Francúzska takmer prestúpil do Juventusu, ktorý v ňom videl náhradu za legendárneho Gianluigiho Buffona, ktorý po skončení minulého ročníka zamieril do Parmy. Juventus však kvôli niekoľkým drahým hráčom v kádri nemôže príliš rozhadzovať, staronový kormidelník Massimiliano Allegri navyše podľa informácií talianskych médií uprednostnil zotrvanie poľského brankára Wojciecha Szczęsnyho.

 

 

Donnarumma si po podpise zmluvy vybral v novom pôsobisku číslo 50 a bude chcieť nadviazať na fantastické výkony z nedávno skončených majstrovstiev Európy, na ktorých bol vyhlásený za hráča turnaja. Len 22-ročný gólman je odchovancom milánskeho AC, kde začal pravidelne nastupovať v sezóne 2015/2016. Následne sa stal neotrasiteľnou jednotkou v bráne a aj napriek mladému veku potvrdzoval svoje kvality. Za milánsky veľkoklub odchytal 251 zápasov.

 

 

AC sa síce svojmu klenotu pokúšalo ponúknuť novú, vylepšenú zmluvu, obe strany sa však nedokázali dohodnúť na plate. Situáciu okamžite využilo vedenie PSG, ktoré s Donnarummom podpísalo kontrakt na 5 rokov.

 

„Som rád, že som mohol prestúpiť do tak veľkého klubu. Som pripravený na novú výzvu a chcem pokračovať v rozvoji. Plánujem s PSG vyhrávať a chcem urobiť fanúšikom radosť,“ prezradil po podpise zmluvy. Talian tak v bráne nahradí doterajšiu jednotku Keylora Navasa, ktorý možno zmení pôsobisko.

 

 

Donnarumma v talianskej reprezentácii debutoval ako 17-ročný v priateľskom zápase proti Francúzsku a doteraz odchytal 33 zápasov. Po úspechu na EURE 2020 by mal byť jednou z hlavných defenzívnych zbraní azúrových na budúcoročných majstrovstvách sveta v Katare. Zaujímavosťou je, že brankárom je aj jeho starší brat Antonio, s ktorým spoločne pôsobili v AC Miláno. Donnarumma sa niekoľkokrát vyjadril, že jeho najväčším futbalovým idolom je Gianluigi Buffon.

 

Pre PSG ide po príchode obrancov Hakimiho a Ramosa už o tretiu veľkú letnú posilu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies