Nitra postaví desať bytov za pol milióna eur

NETKY.SK • 2 Jún 2017, 11:04 • 2 min
Nitra postaví desať bytov za pol milióna eur

NITRA – Nitrianska radnica pripravuje výstavbu desiatich bytov na Súľovskej ulici v mestskej časti Krškany.

slovakia

left justify in out

Celková obstarávacia cena dosiahne sumu približne 500.000 eur. Mesto ju uhradí zo štvormiliónového úveru, z ktorého bude vykrývať aj ďalšie investičné akcie v Nitre.

 

Magistrát pôvodne plánoval vybudovať na Súľovskej ulici byty nižšieho štandardu, svoje plány však napokon zmenil. „Financovanie tohto bytového domu je schválené v rozpočtových opatreniach. Byty, ktoré tu budú, nepovažujeme za nižší štandard, pretože pôjde o normálne kompletne vybavené byty. O tom, ktorá skupina tam pôjde bývať, rozhodne bytová komisia a príslušná smernica,“ uviedol nitriansky primátor Jozef Dvonč.

 

Byty na Súľovskej ulici by mali slúžiť aj ako forma služobného bývania, ktoré budú využívať zamestnanci mesta. „Sú to byty za naše peniaze a my si môžeme stanoviť, kto do nich pôjde bývať. V materiáli je schválené, že by to mali byť ľudia, ktorí budú u nás zamestnaní, aby sme mali pod kontrolou ich príjmy a aby sme sa takto postarali o rodiny s deťmi. Čiže to bude bývanie rodinného typu,“ vysvetlil Dvonč.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies