Dovolenkujete v talianskom Bibione? Ak ste fajčiar, budete mať hlavu v smútku

NETKY.SK • 20 Február 2019, 11:21 • 2 min
Dovolenkujete v talianskom Bibione? Ak ste fajčiar, budete mať hlavu v smútku

Obľúbené talianske letovisko sa mení. V záujme ochrany prírody a zdravia ľudí tu zakázali fajčenie.

slovakia

left justify in out

O fajčení sa v poslednom období hovorí viac. A to nielen kvôli závažným dôsledkom jeho praktizovania na zdravie človeka, ale aj preto, že sa významným spôsobom podieľa na znečisťovaní životného prostredia.

 

img

 

Také niečo sa prejavuje najmä na frekventovaných miestach, akými sú napríklad turisticky atraktívne destinácie. Na preplnených plážach nájdeme naozaj veľké množstvo fajčiarov, no žiaľ, nie každý z nich je ohľaduplný tak voči ostatným ľuďom, ako aj voči prírode. Problém neustále „zafajčeného“ vzduchu a rastúcich množstiev nedbalo odhodených cigaretových ohorkov sa každým rokom stupňoval. A to, že z pláže má tento odpad najlepšiu cestu priamo do mora, hovoriť netreba.

 

img

 

Talianske Bibione, ktoré každé leto navštívia milióny dovolenkárov, sa preto rozhodlo zasiahnuť a fajčenie na pláži zakázalo. Nové nariadenie je výsledkom osemročného boja miestnych orgánov, ktoré sa zákaz dlhodobo pokúšali presadiť. Teraz sa im to konečne podarilo. Svojím úspechom potešili nielen nefajčiarov, ale aj Svetovú zdravotnícku organizáciu, ktorá takúto iniciatívu jednoznačne víta.

 

Konkrétne znenie zákazu presne vymedzujúce nové podmienky fajčenia zatiaľ zverejnené nebolo, no určite sa tak stane ešte pred začiatkom tohoročnej letnej sezóny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies