Messiho čaká v Miami nabitý program, v meste vypukol ošiaľ

NETKY.SK • 13 Júl 2023, 13:45 • 2 min
Messiho čaká v Miami nabitý program, v meste vypukol ošiaľ

MIAMI - Argentínskeho futbalistu Lionela Messiho čaká už v prvom týždni po prílete do USA množstvo mediálnych povinností. Tridsaťšesťročného útočníka po príchode z Paríža St. Germain do Interu Miami oficiálne predstaví jeho nový klub v nedeľu 16. júla. Na svojom domovskom štadióne usporiada prezentačnú akciu s názvom "Odhalenie", pričom sa očakáva vypredaný štadión s 18.000 divákmi.

slovakia

left justify in out

Hneď po tom, ako Messi 7. júna oznámil, že podpísal kontrakt na 2,5 roka s účastníkom zámorskej MLS, vypukol v meste ošiaľ. Každý roh v Miami v týcho dňoch nejakým spôsobom pripomína príchod kapitána majstrov sveta. "Som nadšený, že ho budú môcť naživo vidieť moje deti, ako som ja sledoval Diega Maradonu. Na druhej strane som smutný, pretože sa blíži koniec jeho kariéry," povedal podľa agentúry AP Maximiliano Alvarez, jeden z majiteľov miestnej reštaurácie. Spolu s bratom Cristianom nechali namaľovať nástennú maľbu s Messiho tvárou v reštaurácii už v roku 2018.

 

Na príchod slávneho futbalistu do Miami zareagoval aj lokálny pivovar, ktorý začal predávať pivo s číslom 10, ktoré nosí Messi na drese. Plechovka je natretá ružovou farbou s čiernym písmom, teda replikou farieb Interu Miami. Ďalší podnik zase ponúka Messi mojito a miestna kaviareň uvádza na trh nový "Messi Chicken Sandwich". Na predaj budú aj tričká, nohavice, mikiny a fľaše na vodu s podobizňou Argentínčana. Jeho oficiálna prezentácia sa bude vysielať na Apple TV a časti z nej budú prenášané do ďalších televíznych sietí. 

V pondelok sa má Messi zúčastniť na tlačovej konferencii spolu s majiteľmi klubu, pravdepodobne vrátane spolumajiteľa Davida Beckhama. Ďalší deň absolvuje prvý tréning v novom tíme, časť z neho môžu sledovať aj novinári. Messi uviedol ako jeden z dôvodu svojho príchodu do Miami nádej, že v USA zažije pokojnejší život. "Som v štádiu, keď sa chcem trochu dostať z centra pozornosti a viac myslieť na svoju rodinu," povedal. Ako pripomenula AP, na tlačové konferencie klubu príde v priemere tucet novinárov, v stredu ich však bolo minimálne päťkrát viac. Rovnako aj Messiho spoluhráči si budú musieť zvyknúť na novú situáciu a vyrovnať sa so zvýšenou pozornosťou zo strany médií. "Je to veľká zmena, neviem, čo mám povedať, ale viem, že to bude niečo nové nielen pre klub, ale aj pre mesto. Musíme si to však užiť," uviedol venezuelský útočník Josef Martinez.

 

Inter Miami sa v prebiehajúcej sezóne MLS nachádza na dne tabuľky Východnej konferencie s iba piatimi víťazstvami z 21 zápasov a patrí mu 28. priečka z 29 tímov celej súťaže. Messi pricestoval do Miami v utorok, keď priletel súkromným lietadlom so svojou rodinou. V stredu ráno navštívil tréningové centrum klubu. Argentínčan by mal v novom drese debutovať 21. júla proti mexickému Cruz Azul v regionálnom Ligovom pohári, čo je turnaj medzi klubmi najvyššej súťaže MLS a mexickej ligy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: MARCA
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies