Nigerské vládne jednotky zabili v boji 109 militantov z hnutia Boko Haram

NETKY.SK • 7 Február 2015, 09:55 • 2 min
Nigerské vládne jednotky zabili v boji 109 militantov z hnutia Boko Haram

NIAMEY - Celkovo 109 bojovníkov islamistickej militantnej skupiny Boko Haram zabili v piatok nigerské ozbrojené sily pri meste Bosso neďaleko hraníc s Nigériou. Informovala o tom agentúra Reuters, citujúc miestne médiá.

slovakia

left justify in out

K potýčke došlo po tom, ako radikáli zaútočili na dané mesto. Incident si vyžiadal aj životy štyroch vládnych vojakov. Povstanie tejto skupiny sa šíri z Nigérie do okolitých štátov. V Boko Haram pôsobí 4000-6000 radikálnych bojovníkov.
      

Vzbúrenecká aktivita skupiny trvá už približne päť rokov. Pre ropné polia však podľa bezpečnostných expertov nepredstavuje veľkú hrozbu. Militanti zrejme stále zadržiavajú 300 školáčok, ktoré vlani uniesli a rozptýlili do rôznych lokalít.
      

Násilné aktivity skupiny Boko Haram, ktorá iba vlani zavraždila vyše 10.000 civilistov, nedávno eskalovali i v susednom Kamerune. Africká únia (AÚ) udelila pre boj s ňou mandát jednotkám z Nigérie, Čadu, Kamerunu, Nigeru a Beninu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies