Niekoľko rád pre krásnu pleť a zdravé vlasy, ktoré nevyžadujú väčšie výdavky

NETKY.SK • 10 Január 2019, 20:05 • 2 min
Niekoľko rád pre krásnu pleť a zdravé vlasy, ktoré nevyžadujú väčšie výdavky

BRATISLAVA - Túžite po krásnej, rozžiarené pleti bez vrások a zdravých vlasoch? Potom nepodceňujte nasledujúce rady od svetových odborníkov cez krásu. Niekedy totiž k oddialeniu prejavov starnutia postačia drobnosti, ktoré nevyžadujú žiadne väčšie finančné výdavky.

slovakia

left justify in out

1. Oplachujte svoju tvár čistou vodou

 

Správne čistenie pleti je veľmi dôležité. Málokto už ale vie, že po použití všetkých čistiacich prostriedkov je dobré pleť ešte opláchnuť čistou vodou a až potom začať nanášať ošetrujúce prípravky.

 

Bez opláchnutia vodou môžu pokožka aj oči zostať podráždené. Rovnako ak poriadne neodstránite z rias zvyšky maskary či očné linky.

 

2. Pri starostlivosti o pleť nezabúdajte na krk a dekolt


Starostlivosť o pokožku krku a dekoltu je rovnako dôležitá ako o pleť tváre. Bohužiaľ mnohé ženy na to zabúdajú a svoju všetku starostlivosť sústredia práve na tvár.

 

Ak chcete vyzerať mlado čo najdlhšie, potom musíte svoju starostlivosť rozšíriť aj o tieto dve partie. Je dôležité, aby aj pokožka v týchto miestach bola dostatočne hydratovaná.

 

Nezabúdajte ani na pravidelný peeling pokožky na krku i dekolte. Voľte pritom prípravky určené pre starostlivosť o tvár, pretože sú jemnejšie a pre tieto oblasti vhodnejšie ako telová kozmetika. Odporúčajú sa tiež peelingy s kyselinou mliečnou, ktorá funguje ako chemický peeling.

 

img

 

3. Maximálna ochrana pred slnečným žiarením

 

Ochrana pokožky i vlasov pred nebezpečnými UV lúčmi je najzásadnejším krokom v prevencii starnutia. Slnko spôsobuje predčasné starnutie pokožky, ktoré pridáva roky. Zároveň spôsobuje zvýšenú pigmentáciu a na pokožke vytvára nerovnomerné škvrny.

 

K poškodeniu pokožky UV žiarením pritom najčastejšie dochádza pri bežných denných činnostiach, kedy ženy ochranu pred slnkom najviac podceňujú.

 

Predčasné starnutie pritom spôsobujú UVA lúče, ktoré do atmosféry prenikajú celoročne a na pokožku pôsobia aj cez mraky a sklo. Zasahujú pritom hlbšie do pokožky, kde spôsobujú úbytok kolagénu a elastanu, čím sa znižuje elasticita a pevnosť kože, vznikajú vrásky, pigmentové a starecké škvrny.

 

Vzhľadom k tomu, že tieto lúče nespôsobujú spálenie pokožky, dôsledkom ich pôsobenia si tak nie sme vedomí.

Nepodceňujte preto každodennú ochranu pokožky a používajte denné krémy s UV filtrami.

 

 

4. Vlasy po namočení v slanej vode opláchnite čistou vodou

 

Soľ z mora príliš vysušuje vlasy a veľmi negatívne ovplyvňuje ich kvalitu. Pozor by si mali dávať najmä ženy, ktoré si svoje vlasy nechávajú predlžovať. Preto je dobré si vlasy po kúpaní v mori vždy opláchnuť čistou vodou.

 

img

 

5. Pleťové oleje ako náhrada drahých krémov

 

Čoraz viac žien pred kozmetickými výrobkami s obsahom chemikálií uprednostňuje prírodné produkty. Napríklad pleťové oleje. Pleťový olej je darom prírody pre ženskú pleť. Je jedno, či je to olej z orechov, semienok či z listov.

 

Oleje poskytujú mnohorakú starostlivosť o pleť. Ako si mnohé ženy mylne myslia, oleje nie sú určené výlučne extrémne suchým pokožkám. Aj normálna a mastná pleť môže z olejov profitovať.

 

Oleje ponúkajú pleti predovšetkým vitamín krásy, čiže vitamín E a ďalej A-vitamíny. Vyskúšajte napríklad: jojobový, mandľový či makadamiový. 

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies