Konferencia WHO je namierená na boj proti koronavírusu

NETKY.SK • 11 Február 2020, 12:21 • 2 min
Konferencia WHO je namierená na boj proti koronavírusu

ŽENEVA - Vo švajčiarskej Ženeve sa v dnešných hodinách začala dvojdňová medzinárodná vedecká konferencia o vývoji vakcíny proti novému druhu koronavírusu, ktorú zorganizovala Svetová zdravotnícka organizácia (WHO).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Očakávania

"Dúfame, že jedným z výsledkov tohto stretnutia bude dohodnutý postup výskumu, v súlade s ktorým sa zosúladia výskumníci a darcovia," vyhlásil v úvodnom prejave na začiatku stretnutia generálny riaditeľ WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus.

 

img

 

Výzva na spoluprácu

V Ženeve sa na dva dni stretli vedci, úradníci verejného zdravotníctva a zástupcovia vlád. Očakáva sa od nich, že prediskutujú spôsoby, ako doplniť súčasné medzery vo vedomostiach o pôvode, prenose a liečbe vírusu.

Šéf WHO vyzval vedcov, aby spolupracovali a svoje zistenia zdieľali. "Publikácie, patenty a zisky dnes nie sú dôležité. Najdôležitejšie je zastavenie šírenia nákazy a záchrana životov," dodal.

 

Nakazených sú tisícky

Celkový počet nových potvrdených úmrtí na koronavírus 2019-nCoV stúpol v Číne na 1016. Počet nakazených v Číne dosiahol 42 638. Výskyt koronavírusu 2019-nCoV hlásili z čínskeho mesta Wu-chan, metropoly provincie Chu-pej, prvýkrát 31. decembra 2019. Mimo Čínu bol doteraz zaznamenaný v najmenej 25 krajinách, kde sa ním nakazilo vyše 440 ľudí.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies