Žiadne oslavy ani ohňostroj v meste Bratislava

NETKY.SK • 14 December 2021, 11:14 • 2 min
Žiadne oslavy ani ohňostroj v meste Bratislava

BRATISLAVA - Nedostatok financií a pandemická situácia sa podpísali aj pod tohtoročné silvestrovské oslavy.

slovakia

left justify in out

Mesto Bratislava nebude organizovať silvestrovské oslavy a ani tradičný ohňostroj, ako tomu bolo v predchádzajúcom roku. Potvrdila to hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová. Dôsledkom je pretrvávajúca nepriaznivá epidemiologická situácia.

 

"Prvoradou úlohou mesta v tejto situácii je chrániť zdravie obyvateľov. Vítanie nového roka býva udalosťou, pri ktorej sa na rôznych miestach zhromažďuje veľký počet ľudí a mesto by takýto dav nemalo možnosti a kapacitu usmerniť podľa platných pravidiel COVID semaforu," uviedla.

 

img

 

Organizácia silvestrovskej oslavy by bola finančne príliš náročná a neefektívna. Podobne tomu bolo aj pri vianočných trhoch v centre mesta, ktoré sa nekonali pre zhoršenú epidemiologickú situáciu. "Najmä vzhľadom na výdavky, ktoré už mesto utrpelo v súvislosti s pandémiou," podotkla.

 

Možno vás zaujme: Prieskum ukazuje, ako sme na tom s pôžičkami počas vianočných sviatkov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona