NHL: Višňovský a Pánik strelili prvé góly v sezóne

NETKY.SK • 26 Október 2014, 08:50 • 2 min
NHL: Višňovský a Pánik strelili prvé góly v sezóne

NEW YORK - Zo siedmich slovenských hokejistov, ktorí sa predstavili v jedenástich sobotňajších stretnutiach zámorskej NHL, bodovali štyria.

slovakia

left justify in out

Dva body za gól a asistenciu si pripísal Ľubomír Višňovský z New York Islanders, skóroval aj Richard Pánik z Toronta. Na presné zásahy spoluhráčom prihrávali Marián Hossa z Chicaga a Tomáš Jurčo z Detroitu.

Višňovský dosiahol prvé body v druhom vystúpení v ročníku a podieľal sa na výhre Islanders nad Dallasom 7:5. Na ľade strávil vyše dvadsať minút a pripísal si dva plusové body. Jaroslav Halák zostal na striedačke, prednosť dostal Chad Johnson. Hviezdou zápasu bol Frans Nielsen, ktorý dosiahol prvý hetrik v kariére v NHL. Domáci útočník strelil všetky tri svoje góly v tretej tretine.

 

Z prvého gólu v sezóne i v drese Maple Leafs sa tešil Richard Pánik, jeho Toronto však prehralo s Bostonom 1:4. Martinský rodák dostal šancu na ľade len niečo cez osem minút, stihol počas nich dvakrát vystreliť, rozdať tri bodyčeky a zblokovať tri pokusy súpera. Prvou hviezdou súboja sa stal obranca Bruis Dougie Hamilton, ktorý strelil gól a dvakrát asistentoval. Aj vďaka jeho produktivite Boston zdolal Toronto dvanástykrát z posledných šestnástich duelov. Americký tím odohral súboj bez zraneného kapitána Zdena Cháru. Od angažovania v roku 2006 chýbal slovenský obranca v zostave Bruins len 21.-krát z 622 prípadov.

 

Marián Hossa sa blíži k tisícemu bodu kariéry v NHL, asistencia pri prehre Chicaga 2:3 v St. Louis bola jeho už 997. bodom. Blues sa tešili po dvoch prehrách z výhry, víťazný gól dosiahol Dmitrij Jaškin. Hossa odohral necelých osemnásť minút a získal aj plusový bod. Po spolupráci Tomáša Jurča s Andrejom Nestrašilom otváral Riley Sheahan z Detroitu skóre duelu vo Philadelphii, ktoré napokon domáci aj vďaka trom gólom v tretej tretine vyhrali 4:2. Jurčo i jeho spoluhráč Tomáš Tatar trikrát ohrozili bránku Flyers. Detroit naposledy vyhral vo Philadelphii v roku 1997, odvtedy deväťkrát prehral.

 

Andrej Meszároš dosiahol plusový bod pri výhre Buffala na ľade San Jose 2:1. Sabres ukončili sériu štyroch prehier. So San Jose sa im v poslednom časse darí, tohto súpera zdolali siedmykrát v rade. Arizona zdolala Floridu 2:1 po predĺžení a ukončila sériu troch prehier. Tomáš Kopecký odohral v drese Panthers 14 minút, raz bol vylúčený a na bránku Coyotes vyslal dve strely. Víťazný gól strelil zo svojej ôsmej strely v stretnutí v 63. min Švéd Oliver Ekman-Larsson.

 

Montreal vyhral nad New York Rangers 3:1 a dosiahol siedme víťazstvo v ôsmom stretnutí ročníka. Podobný štart mal naposledy v sezóne 1961/1962. Vtedy dokonca mal bilanciu 7 výhier a 1 remíza, keďže sa duely v tomto čase nepredlžovali. Podobný úvod ročníka ako teraz zažili Canadiens ešte v roku 1924. Tréner Michel Therrien odkoučoval mužstvo vo svojom 600. stretnutí kariéry.

Výsledky sobotňajších stretnutí zámorskej hokejovej NHL:
San Jose - Buffalo 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)
Góly: 47. Burns - 44. Hodgson (Stafford, Girgensons), 46. Deslauriers (McCormick, Reinhart)
Andrej Meszároš (Buffalo) odohral 15:04 min, 0+0, +1

Toronto - Boston 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
Góly: 55. PÁNIK (Bozak, Franson) - 4. Söderberg (P. Bergeron, D. Hamilton), 36. Krejčí (Seidenberg, D. Hamilton), 43. G. Campbell (Paille), 45. D. Hamilton (P. Bergeron, R. Smith)
Richard Pánik (Toronto) odohral 8:35 min, 1+0, +1, 2 strely




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies