NHL: Mladík Trouba nešťastne narazil do mantinelu, ľad opúšťal na nosidlách

NETKY.SK • 19 Október 2013, 10:26 • 2 min
NHL: Mladík Trouba nešťastne narazil do mantinelu, ľad opúšťal na nosidlách

WINNIPEG - Tieňom piatkového zápasu zámorskej hokejovej NHL medzi Winnipegom a St. Louis (4:3 sn) bolo zranenie talentovaného domáceho obrancu Jacoba Troubu.

slovakia

left justify in out

Devätnásťročný nováčik v druhej tretine v snahe bodyčekovať protihráča Jordana Leopolda nešťastne narazil tvárou na mantinel a z ľadu ho museli odniesť na pojazdných nosidlách.

Trouba po náraze niekoľko minút ležal nehybne na hracej ploche. Keďže existovalo podozrenie na poranenie krčnej chrbtice, lekári mu museli pri prevoze zafixovať hlavu a krk. Následne ho transportovali sanitkou na vyšetrenia do nemocnice. "Vyzeralo to strašidelne. Vždy, keď sa na ľade objavia nosidlá, neveští to nič dobré. A je úplne jedno, či je to náš hráč alebo súperov," uviedol pre nhl.com tréner Winnipegu Claude Noel.

Vedenie Jets už počas stretnutia oznámilo, že Trouba je pri vedomí a pri odchode zo štadióna dokázal bez problémov hýbať končatinami. Mladý bek sa našťastie vyhol vážnemu zraneniu a z nemocnice ho po pár hodinách prepustili. Tvrdý náraz zobral s humorom. "Ak by ste náhodu nevedeli, mantinel nie je jedlý. Ďakujem za podporu. Čoskoro sa vrátim," napísal na svojom twitterovom účte.

Piatkový zápas nedohral ani obranca Mark Stuart, ktorý si v úvode tretej tretiny poranil pri kolízii s bránkou rebro. Jets tak dohrávali duel so štyrmi obrancami, napriek tomu sa tešili z výhry 4:3 po samostatných nájazdoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies