NHL: Edmonton zdolal Arizonu, McDavid strelil svoj 60. gól v sezóne

NETKY.SK • 23 Marec 2023, 9:15 • 2 min
NHL: Edmonton zdolal Arizonu, McDavid strelil svoj 60. gól v sezóne

NEW YORK - Hokejisti Arizony Coyotes prehrali vo štvrtok v zámorskej NHL na ľade Edmontonu 3:4 po predĺžení. V ich zostave nastúpil aj slovenský útočník Miloš Kelemen, pre ktorého to bol len štvrtý zápas v tejto sezóne. O víťazstve domácich rozhodol po 91 sekundách predĺženia Connor McDavid, ktorý si pripísal v zápase dva góly a v tejto sezóne ich má na konte už šesťdesiat.

slovakia

left justify in out

Dva presné zásahy zaznamenal aj McDavidov spoluhráč Ryan Nugent-Hopkins, na všetkých góloch Edmontonu sa však podieľal Leon Draisaitl. Ten si pripísal štyri asistencie. Domáci tak získali dôležité body v boji o prvé miesto v Pacifickej divízii – patrí im tretie miesto a na druhé Los Angeles, ktoré má zápas k dobru, strácajú dva body. Kelemen nastúpil v tretej formácii, rozdal jeden hit a na ľade strávil 6:19 minúty.

 

img

 

V ďalšom zápase zvíťazil Pittsburgh na ľade Colorada 5:2 a ukončil tak štvorzápasovú sériu prehier. V drese hostí sa dvakrát strelecky presadil Jeff Carter, ktorého tím bojuje u druhú voľnú kartu vo Východnej konferencii. Domácim nepomohol ani kvalitný výkon brankára Alexandara Georgijeva, ktorý zaznamenal 90,9-percentnú úspešnosť zákrokov a vykryl 40 striel. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona