Časť koalície nesúhlasí s obmedzením pohybu počas sviatkov

NETKY.SK • 7 Apríl 2020, 18:7 • 2 min
Časť koalície nesúhlasí s obmedzením pohybu počas sviatkov

BRATISLAVA - Niektorí koaliční partneri nesúhlasili s návrhom na obmedzenie pohybu ľudí cez veľkonočné sviatky. Výhrady mala najmä strana Za ľudí a SaS, hnutie Sme rodina s nariadením súhlasí.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nechali by to na ľudí 

Členovia vlády Branislav Gröhling, Richard Sulík (obaja SaS) či Veronika Remišová (Za ľudí) sa na pondelkovom (6. 4.) zasadnutí vlády zdržali pri hlasovaní o opatrení. "V DNA SaS je čo najmenej príkazov, a preto by sme namiesto regulácie uprednostnili apel na svedomie a zodpovednosť ľudí. Doteraz konali Slováci veľmi zodpovedne a verím, že by boli rovnako zodpovední aj naďalej. Preto sme sa pri hlasovaní zdržali," povedal Gröhling s tým, že hlasovanie na vláde rozhodlo a opatrenia bude rešpektovať.

 

img

 

Sulík je za otvorenie predajní 

Predseda SaS počas dnešného dňa pred novinármi uviedol, že rozhodnutie väčšiny vo vláde rešpektuje, no vedel by si predstaviť, aby sa hneď po Veľkej noci uvoľňovali ďalšie časti ekonomiky. Mohli by sa podľa neho otvoriť všetky predajne okrem obchodných centier.

 

Rozdielny názor Za ľudí

Remišová na koaličnej rade aj na rokovaní vlády za stranu Za ľudí navrhla, aby sa obmedzenie pohybu ľuďom neprikazovalo a nezapájala sa do toho polícia a armáda. Navrhovala len požiadať občanov o disciplínu. "Žiaľ, môj návrh neprešiel, preto som sa na vláde pri hlasovaní o tomto bode zdržala. Cieľ máme rovnaký, ale strana Za ľudí bola za inú cestu, ako to dosiahnuť," napísala na sociálnej sieti. Výhrady prezentovali aj Remišovej stranícki kolegovia, predseda parlamentu Juraj Šeliga či poslankyňa Jana Žitňanská.

 

img

 

Kollárovci súhlasia 

Hnutie Sme rodina s opatrením vlády súhlasí. Minister práce Milan Krajniak povedal, že opatrenie po zapracovaní pripomienok na zasadnutí vlády podporil. Dodal, že analogické nariadenie prijali na veľkonočné sviatky aj v Izraeli, pričom táto krajina je podľa neho označovaná za krajinu najlepšie zvládajúcu pandémiu.

 

OĽaNO nechce riskovať

Poslanci parlamentu za OĽaNO s opatreniami problém nemajú. "Jednoznačne sme za to, pretože si nemôžeme dovoliť hazardovať so životmi obyvateľov Slovenska," vyjadril sa šéf poslaneckého klubu hnutia Michal Šipoš.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa OĽANO (@obycajniludia),

 

Vláda vo včerajších hodinách rozhodla, že v súvislosti s novým koronavírusom sa obmedzí voľný pohyb osôb na obdobie od stredy 8. apríla do pondelka 13. apríla. Výnimkou sú: 

1. cesty do a zo zamestnania a v spojitosti s výkonom podnikateľských činností, 

3. nákupy,

4. návšteva lekára,

5. pobyt v prírode v rámci toho istého okresu,

6. pohreb príbuzného,

7. starostlivosť o príbuzného či susedská výpomoc.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona