NHL: Crosby v profilige s najvyššími príjmami, Ovečkin až tretí

NETKY.SK • 26 November 2014, 15:04 • 2 min
NHL: Crosby v profilige s najvyššími príjmami, Ovečkin až tretí

WASHINGTON - Kanadský útočník Sidney Crosby z tímu Pittsburgh Penguins je v zámorskej hokejovej NHL lídrom rebríčka v celkových príjmoch za sezónu.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročný center okrem dvanásťmiliónového platu zarobí ďalších 4,5 milióna dolárov ako podiel z reklamy a predaja upomienkových predmetov. Zostavovateľom hodnotenia je magazín Forbes. Druhý v zozname je obranca Shea Weber z mužstva Nashville Predators s celkovým príjmom 14,1 milióna USD, až tretí je ruský topkanonier Alexander Ovečkin z Washingtonu (spolu 14 miliónov dolárov). Nasledujú Zacha Parise (Minnesota Wild, 11,8 milióna), Henrik Lundqvist (NY Rangers, 11,7), Ryan Suter (Minnesota Wild, 11,2), Vincent Lecavalier (Philadelphia Flyers, 11,0), Pavel Daciuk (Detroit Red Wings, 10,3) a Claude Giroux (Philadelphia Flyers) s Philom Kesselom (Toronto Maple Leafs) s príjmom 10,3 milióna USD. Spomenutá najlepšia desiatka hokejistov z NHL podľa Forbes zarobí dovedna až 121 miliónov USD.

 

K dispozícii je aj poradie klubov zámorskej profiligy podľa ich hodnoty. Najcennejším je Toronto Maple Leafs (1,3 miliardy USD) pred NY Rangers (1,1) a Montrealom Canadiens (1,0). Na chvoste je tím Florida Panthers, ktorého hodnotu odhadujú na úrovni 190 miliónov dolárov. To znamená necelých 15 percent z Toronta. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies