Mladá Judita už pozná verdikt súdu. Vo väzení strávi 12 rokov za vraždu 16-ročného kamaráta

NETKY.SK • 21 Apríl 2021, 07:42 • 2 min
Mladá Judita už pozná verdikt súdu. Vo väzení strávi 12 rokov za vraždu 16-ročného kamaráta

Judita zo Žiliny, ktorá mala dobodať svojho kamaráta, sa včera opäť postavila pred súd. Verdikt znel jasne. Judita si odsedí vo väzení 12 rokov. Juditini rodičia a obhajoba sú presvedčení o jej nevine.

slovakia

left justify in out

Judita zo Žiliny sa včera opäť postavila pred súd. V máji roku 2019, podľa Okresného súdu v Žiline, dobodala 49 ranami svojho 16-ročného kamaráta Tomáša.  Bol to veselý a šikovný chlapec, mali odletieť na výlet  do Londýna so svojou kamarátkou Juditou a jej rodičmi. Napokon sa tak nestalo, pretože ho našli dobodaného v byte Juditiných rodičov. Napriek tvrdeniam o neznámom mužovi, ktorý mal Tomáša zabiť, bola obvinená Judita.

 

img

 

„Obžalovaná, mladistvá Judita, je vinná. Bolo zistené, že extrémne vysoký počet bodných rán, ktoré obžalovaná mladistvému, poškodenému, zasadila a na miesto, kam tieto údery smerovali, ako aj intenzita, nasvedčujú surovému spôsobu spáchania,“ znel rozsudok okresného súdu Žilina. Voči rozsudku sa odvolali, no včera prebehol ďalší súd.

 

Krajský súd v Žiline v utorok potvrdil 18-ročnej Judite, ktorá už je 2 roky vo vyšetrovacej väzbe, za obzvlášť závažný zločin vraždy nepodmienečný trest odňatia slobody vo výške 12 rokov a štyri mesiace. Obžaloba trvá na verzii, že Judita zavraždila 16-ročného spolužiaka Tomáša 16. mája 2019 v jednom z bytových domov na sídlisku Vlčince v Žiline.

 

"KS v Žiline zamietol odvolania obžalovanej, jej zákonných zástupcov a sestry ako nedôvodné. Riadny opravný prostriedok proti rozhodnutiu KS v Žiline nie je prípustný," povedala  hovorkyňa krajského súdu Anna Dudová Záborská. Podľa splnomocneného zástupcu matky zavraždeného Tomáša, Jána Halagana,  odvolací súd zamietol odvolanie obžalovanej a jej zákonných zástupcov.

 

Juditin otec opustil súdnu sieň, pretože už to nezvládol počúvať. Tomášov otec je naopak s verdiktom spokojný, očakával ho a podľa neho jej rodičia "vychovali beštiu". 

 

img

 

„S tým, že sa v podstate stotožnil s rozhodnutím prvostupňového súdu. Súd uznal Juditu vinnou tak, ako pôvodne rozhodol aj okresný súd. Voči rozhodnutiu opravný prostriedok nie je, čiže obhajcovia môžu podať mimoriadny opravný prostriedok, a to dovolanie. Rozsudok OS nadobudol právoplatnosť uznesením KS," vyjadril sa Halagan. 

 

"Neviem sa s tým zmieriť. Verili sme v spravodlivosť, zákonnosť, a nedostalo sa nám jej. Poradíme sa a určite podnikneme nejaké kroky na obranu. Sú tam zásadné procesné pochybenia, sú tam dôkazy svedčiace jednoznačne v Juditin prospech a dokazujú jej nevinu," uviedol otec odsúdenej Judity.

 

img

 

Rodičia sa chcú poradiť a bojovať za "nevinu" svojej dcéry ďalej. Spolu s Juditinou obhajobou sú presvedčení o jej nevine a o tom, že polícia pri pátraní pochybila, a podľa nich "polícia vie kde má hľadať".

 

Prečítajte si tiež: 16-ročná Judita ide do väzenia, skutočne zabila svojho priateľa?

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies