NHL: Bryzgalov vychytal pri premiére za Edmonton shutout

NETKY.SK • 29 November 2013, 07:11 • 2 min
NHL: Bryzgalov vychytal pri premiére za Edmonton shutout

OTTAWA - Vo dvoch štvrtkových stretnutiach zámorskej hokejovej NHL sa z víťazstiev tešili hosťujúce tímy. Vancouver vyhral v Ottawe 5:2 a Edmonton v Nashville 3:0. Slovenskí hokejisti neboli v akcii.

slovakia

left justify in out

Vancouver o výhre nad Senators rozhodol v prvej polovici druhej tretiny, v ktorej strelil štyri góly. Z jubilejného 300. presného zásahu kariéry v NHL sa tešil v 21. min Daniel Sedin a vyrovnával ním na 1:1. Švéd potom pridal ku gólu aj asistenciu. Skóre duelu otváral domáci obranca Clarke MacArthur, pre ktorého to bol 100. gól v NHL. Vancouver nedal viac ako dva góly v siedmich z predchádzajúcich ôsmich zápasov. Oba tímy sa v základnej časti stretnú ešte raz 2. marca v stretnutí Heritage Classic na otvorenom štadióne so zaťahovacou strechou BC Place vo Vancouveri. 

Brankár Iľja Bryzgalov vychytal pri prvom štarte za Edmonton shutout. Pre Rusa to bol prvý zápas od 25. apríla, keď bol ešte hráčom Philadelphie. Bryzgalov predviedol v Nashville 33 úspešných zákrokov a tešil sa z 31. čistého konta v NHL v kariére. Edmonton vyhral štvrtýkrát z posledných piatich stretnutí. Predators nielenže prehrali zápas, ale prišli aj o kapitána Shea Webera, ktorý sa v závere druhej tretiny zranil v hornej časti tela. 

Výsledky štvrtkových stretnutí zámorskej hokejovej NHL: 
Ottawa - Vancouver 2:5 (1:0, 1:4, 0:1) 
Góly: 9. MacArthur (Methot, B. Ryan), 39. Zibanejad (Corvo, Spezza) - 21. D. Sedin (H. Sedin, Tanev), 22. Booth (Santorelli), 25. Garrison (H. Sedin, D. Sedin), 30. Weise (Garrison, Booth), 46. Santorelli 

Nashville - Edmonton 0:3 (0:0, 0:2, 0:1) 
Góly: 26. Nugent-Hopkins (Petry, Eberle), 27. T. Hall (Gagner), 60. Eberle (T. Hall, N. Schultz)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies