Kvalifikáciu na zimné olympijské hry odohrajú slovenskí hokejisti v Košiciach

NETKY.SK • 30 Október 2019, 21:08 • 2 min
Kvalifikáciu na zimné olympijské hry odohrajú slovenskí hokejisti v Košiciach

KOŠICE - Metropola na východe našej krajiny bude pre našich slovenských hokejových reprezentantov domovom v období kvalifikačných zápasov na zimné olympijské hry (ZOH) 2022 v Pekingu. Primátor mesta Košice Jaroslav Polaček a prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan sa k tomu zaviazali v memorande o spolupráci.

slovakia

left justify in out

Obe strany v memorande deklarujú spoločný záujem a snahu spolupracovať pri zabezpečení organizácie tohto významného športového podujatia s cieľom propagácie Košíc a ich historických, kultúrnych a spoločenských hodnôt a aktivít. Spoločným záujmom oboch partnerov je aj podpora rozvoja športu a športovej reprezentácie SR.

 

img

 

Ak poslanci mestského zastupiteľstva schvália memorandum a následne sa podpíše zmluva medzi Mestom Košice a SZĽH, metropola východu by mala byť dejiskom kvalifikačného turnaja od 27. až do 30. augusta 2020. Slovensko malo právo organizovať podujatie na domácej pôde na základe postavenia v rebríčku Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF).

 

img

 

Na turnaji sa predstavia štyria účastníci, ktorí zabojujú o jednu olympijskú miestenku. Súpermi v kvalifikačnej D-skupine budú Bielorusko, Rakúsko a tzv. kvalifikant 6, ktorý vzíde z nižších stupňov kvalifikácie."Bude to veľká česť pre našich hokejových fanúšikov vidieť opäť v akcii slovenskú hokejovú reprezentáciu, v ktorej by mali byť aj viaceré hviezdy z NHL." 

 

img

 

"Mesto Košice bolo oslovené SZĽH s ponukou, ktorá sa neodmieta. Po konzultácii s našimi partnermi sme sa rozhodli do toho ísť a pripravili sme spoločné Memorandum so SZĽH. Ak si Memorandum získa budúci týždeň aj dôveru poslancov Mestského zastupiteľstva a prebehnú aj ďalšie procesy, v Košiciach sa opäť môžeme tešiť na hokej svetovej úrovne s postupovým bonusom na olympiádu," uviedol primátor Košíc Jaroslav Polaček.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies