Dohoda medzi Slovak Lines a Arrivou nedopadla dobre!

NETKY.SK • 10 December 2021, 21:35 • 2 min
Dohoda medzi Slovak Lines a Arrivou nedopadla dobre!

BRATISLAVA - Situácia v bratislavskej prímestskej doprave chvíľu vyzerala tak, že si všetci konečne vydýchnu. No napokon sa tak zrejme nestane.

slovakia

left justify in out

Spoločnosti Arriva sa stala v polovici novembra novým prevádzkovateľom v Bratislavskom samosprávnom kraji.  So žalostnou situáciou v súvislosti s desiatkami nevypravených spojov jej mal pomôcť bývalý dopravca Slovak Lines. Na sociálnej sieti o tom informoval predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba s tým, že vďaka tomu vo veľmi krátkom čase dôjde k plnému obnoveniu prímestskej autobusovej dopravy v Bratislavskom kraji.

 

img

 

Bratislava sa takmer vyhla hrozbe kolapsu prímestskej dopravy. Dohoda medzi týmito spoločnosťami však padla.

 

"Spoločnosť Slovak Lines sa nedohodla na spolupráci pri subdodávke služieb v prímestskej doprave. Navrhované podmienky a garancie nám neumožňujú poskytovať pre cestujúcich kvalitné dopravné služby a prevádzkovať novú autobusovú stanicu tak, aby sme zabezpečili ekonomickú udržateľnosť a stabilitu bez rizika vytvárania dlhodobej straty spoločnosti Slovak Lines," znie oficiálne stanovisko spoločnosti.

 

Arriva sa k tomu vyjadrila. "S ohľadom na cestujúcich a vedenie Bratislavského samosprávneho kraja sme rokovali od začiatku decembra s dopravcami, ktorí deklarovali, že zabezpečia ďalších vodičov autobusov. V záujme rýchleho zlepšenia situácie sme boli pripravení dohodnúť sa a nasadiť vodičov bývalého dopravcu na tie spoje, ktoré aktuálne v Bratislavskom kraji nejazdia. Bývalý dopravca sa po týždni rokovaní rozhodol rokovania ukončiť. Rešpektujeme to," uviedol generálny riaditeľ spoločností Arriva na Slovensku László Ivan.

 

img

 

"Zároveň jeho bývalým vodičom opätovne ponúkame prácu. Všetkým vodičom, ktorí s nami uzatvoria pracovné zmluvy do konca decembra a začnú jazdiť najneskôr v januári 2022, ponúkame náborový bonus 3 500 eur. Arriva sa zaviazala, že situáciu vyrieši a cestujúci v Bratislavskom kraji vidia každý deň zlepšenie. Od novembra sa k nám pridalo viac ako 80 nových kolegov a tento týždeň sme dosahovali až 75 % vypravenosť spojov. Veríme, že sa k nám pridajú ďalší kolegovia – vodiči autobusov a že sa budeme aj v priebehu januára vo vození cestujúcich v Bratislavskom kraji ďalej zlepšovať," uvádza oficiálne stanovisko spoločnosti.

 

Stanovisko poskytla aj hovorkyňa Bratislavského kraja (BSK) Lucia Forman: "Najrýchlejšie riešenie pre plné fungovanie prímestskej autobusovej dopravy by bola spolupráca oboch dopravcov. Žiaľ, obaja dopravcovia nám oznámili, že nakoniec k dohode nedošlo. Počítame teda s tým, že spoločnosť Arriva bude musieť čo najskôr zabezpečiť obslužnosť kraja vlastnými silami. Podiel vypravených spojov je v súčasnosti približne 75%, v oblasti Malaciek sa už blíži k 90%. Nedostatok spojov stále jazdí v okresoch Pezinok a Senec." 

 

Možno vás zaujme: Dobrá správa pre cestujúcich! V Bratislavskom kraji sa podarí obnoviť autobusovú dopravu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies