Nestlé urýchli výrobu produktov s nižším obsahom soli

NETKY.SK • 4 November 2013, 19:09 • 2 min
Nestlé urýchli výrobu produktov s nižším obsahom soli

ŽENEVA - Švajčiarsky koncern Nestlé, najväčší svetový výrobca potravín a nápojov sľúbil, že urýchli inováciu svojich produktov, ktoré budú na základe odporúčaní expertov obsahovať menej soli. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Nestlé pristúpi k ďalšiemu zníženiu soli v produktoch všetkých svojich značiek tak, ako to vo svojej novej štúdii odporúča Svetová zdravotnícka organizácia (WTO). Dospelý človek by podľa WTO mal dbať na to, aby jeho príjem soli vo všetkých potravinách za celý deň neprekročil 5 gramov. Švajčiarsky koncern preto upraví svoje receptúry, čo sa dotkne stoviek jeho produktov - od polievok, cez cestoviny, mrazené jedlá ako je napríklad pizza, po koreniace zmesi a známe bujóny Maggi a tiež rôzne slané pochúťky a ďalšie výrobky.

Nestlé už pritom raz upravil svoje receptúry a zredukoval obsah soli vo svojich výrobkoch o 14.043 ton v porovnaní s rokom 2005.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies