Vláda takto pomôže živnostníkom, ktorí skončili s podnikaním po prvej vlne

NETKY.SK • 28 Október 2020, 10:41 • 2 min
Vláda takto pomôže živnostníkom, ktorí skončili s podnikaním po prvej vlne

Pre šírenie nového koronavírusu sa dostalo do existenčných problémov už 3290 firiem na Slovensku.

slovakia

left justify in out

BRATISLAVA - Ide v drvivej väčšine práve o menšie spoločnosti, resp. mikro-spoločnosti. Hovoria o tom dáta poradenskej spoločnosti Bisnode. Oproti predchádzajúcemu obdobiu sa toto číslo zvýšilo o 80 %. „Spolu s ohrozenými spoločnosťami výrazne vzrástol aj počet ľudí, ktorí by mohli prísť o prácu. Zatiaľ čo v roku 2019 sa to týkalo zhruba 8 100 pracovníkov, v tomto roku sa ich počet vyšplhal na takmer 21 000, čo je medziročne o 158 % viac,“ povedala analytička spoločnosti Petra Štěpánová s tým, že od marca 290 firiem zbankrotovalo.

 

 

Dobrá správa

Pozitívnom je, že živnostníci, ktorí ukončili svoje podnikanie po prvej vlne môžu v prípade, ak to chcú s podnikaním opäť skúsiť, môžu dostať príspevok na podporu podnikateľov. Informoval o tom v stredu minister práce Milan Krajniak s tým, že ide o jednorazový príspevok na podnikanie vo výške 5 600 eur. Ide tak o možnosť, aby sa aj podnikatelia, ktorí museli z dôvodu prvej vlny ukončiť svoje živnosti, mohli opäť vrátiť do podnikania. 

 

Dezinfekčné gély a ochranné rúška si môžete kúpiť aj na shop.netky.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies