Nesrovnal vystúpil z SDKÚ, na primátora Bratislavy kandiduje ako nezávislý

NETKY.SK • 15 August 2014, 07:34 • 2 min
Nesrovnal vystúpil z SDKÚ, na primátora Bratislavy kandiduje ako nezávislý

BRATISLAVA - Strany, ktoré sa zúčastňujú na rokovaniach o vytvorení koalície aj podpore primátora, sa nerozprávajú o ničom inom, než o rozdelení si vplyvu v mestských podnikoch, takto popísal pre televíziu Markíza predvolebné rokovania kandidát na primátora Bratislavy Ivo Nesrovnal.

slovakia

left justify in out

Markíza o tom informovala v Televíznych novinách. Do súťaže vstúpil ako kandidát SDKÚ-DS ešte v januári. Dlho sa podľa informácií televízie hovorilo, že by ho mohla podporiť aj Sieť Radoslava Procházku. Včera ale oznámil, že so straníckou politikou končí. "Rozhodol som sa kandidovať ako nezávislý kandidát a vystúpiť z SDKÚ-DS," povedal pre Markízu. Na otázku televízie, či rozhodnutie prekvapilo, odpovedal predseda regionálneho zväzu SDKÚ-DS Michal Luciak "prekvapilo i neprekvapilo zároveň. Možno tento jeho krok v konečnom dôsledku umožní to, že v Bratislave vznikne koalícia pravicových síl."

 

Strany sa podľa Nesrovnala bavia o rozdelení si mandátov, o percentách, o stoličkách, o vplyve v podnikoch, ale nikoho nezaujíma riešenie problémov. "Práve naopak, zatiaľ sme sa o tých veciach nerozprávali vôbec," dodal pre Markízu Luciak. V hre boli podľa televízie údajne najmä tri podniky. Strany si vraj chceli podeliť vplyv v Bratislavskej vodárenskej spoločnosti, Dopravnom podniku Bratislava ako aj firme na odvoz a likvidáciu odpadu. "S návrhmi prichádzajú strany, ktoré sa zúčastňujú na koaličných rokovaniach na podporu primátora," povedal Nesrovnal. Ako pre televíziu uviedol krajský šéf KDH Dušan Pekár, "už ani nehovorím, že to nie je pravda, ale je to vyslovené klamstvo." "Odmietame tvrdenie, že cieľom doterajších rokovaní o poste primátora bola téma delení funkcií," dodal Ján Orlovský zo Siete.

 

Ako uviedla Markíza, odborník si myslí, že podobné skúsenosti, ako opisuje Nesrovnal, sú u nás v politike pomerne bežné. Neznámy kandidát totiž obvykle nemôže ponúknuť podporovateľom v kampani nič iné ako protislužby. "Presne to isté sa deje aj v štátnych firmách. Aj pán Nesrovnal, ak to nechce robiť teraz, tak po voľbách, ak by sa stal tým primátorom, tak či tak to bude musieť robiť, pretože tam budú poslanci, zastupiteľstvo. Ak chce naozaj on niečo presadiť, tak tiež bude musieť ponúkať nejaké ústupky," povedal pre Markízu Gabriel Šípoš z Transparency International Slovensko. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies