Prvýkrát za 30 rokov sa Rusko nezúčastní na seminári OBSE o vojenských doktrínach

NETKY.SK • 9 Február 2021, 20:50 • 2 min
Prvýkrát za 30 rokov sa Rusko nezúčastní na seminári OBSE o vojenských doktrínach

Kvôli skutočnosti, že rozšírenie NATO je interpretované ako zadržiavanie Ruska sa Ruské ministerstvo obrany nezúčastní na seminári OBSE.

slovakia

left justify in out

Ruské ministerstvo obrany sa nezúčastní na seminári OBSE o vojenských doktrínach prvýkrát za posledných 30 rokov. Demarš vyhlásil Konstantin Gavrilov, šéf ruskej delegácie na rokovaniach o vojenskej bezpečnosti a kontrole zbraní. Je to tak kvôli skutočnosti, že rozšírenie NATO je interpretované ako zadržiavanie Ruska.

„Američania nás pozvali, ale povedali sme im, že v súvislosti so situáciou, ktorá v súčasnosti sa vyskytuje na hraniciach Ruska s uskutočňovaním vojenských cvičení aliancie a letov prieskumných lietadiel, považuje ruské ministerstvo obrany za nevhodné zúčastňovať sa na tomto seminári. Mimochodom, prvýkrát za 30 rokov,“ povedal Gavrilov.

 

img

 

„Naša krajina bola vždy mimoriadne lojálna voči všetkým západným iniciatívam zameraným na kontrolu zbraní a posilnenie vojenskej bezpečnosti v Európe. Ale všetko má svoj limit. Všetky roky, ktoré uplynuli od rozpadu ZSSR, vojensko-politický blok NATO sa rozširuje a blíži sa k hraniciam Ruskej federácie,“ zdôraznil šéf ruskej delegácie.

 

Naša krajina, ako v Európe, tak aj v Spojených štátoch, je neustále prezentovaná ako potenciálny agresor. Protiruská hystéria už vyzerá ako akási paranoja. V takejto situácii stráca účasť Ruska na diskusii o určitých vojenských doktrínach zmysel,“ dodal Gavrilov. Podľa Gavrilova sa však ruská delegácia zúčastní rokovaní o kontrole zbraní v „záverečných poznámkach s vyhlásením o vojenských doktrínach“Seminár sa koná tento rok 9.-10. februára v dištančnom formáte. Organizujú ho Spojené štáty ako predsedovia Fóra OBSE pre bezpečnostnú spoluprácu. Seminár sa koná každých päť rokov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies