Červený kríž sa stal symbolom ľudskej solidarity, pomoci a dobra, uviedla prezidentka

NETKY.SK • 6 Máj 2022, 12:43 • 2 min
Červený kríž sa stal symbolom ľudskej solidarity, pomoci a dobra, uviedla prezidentka

BRATISLAVA – Pri príležitosti blížiaceho sa Svetového dňa Červeného kríža a Červeného polmesiaca prijala prezidentka jeho zástupcov na Slovensku.

slovakia

left justify in out

„Kdekoľvek treba, boli a ste v prvej línii,“ ocenila hlava štátu dobročinnú prácu Slovenského Červeného kríža (SČK). Vyzdvihla tiež pomoc, ktorú poskytuje vojnovým utečencom z Ukrajiny. Ocenila, že dobrovoľníci robia Slovensku dobré meno v zahraničí. Dobrovoľníci SČK za dva mesiace konfliktu odpracovali viac ako 62 718 hodín, priblížila Silvia Kostelná zo SČK. Odídencom z Ukrajiny poskytli prvú pomoc, zabezpečili psychickú podporu a sociálne poradenstvo, poskytli materiálnu pomoc a asistovali s vybavovaním dokladov či prevozom.

 

img

 

SČK pri príležitosti Svetového dňa Červeného kríža a Červeného polmesiaca vyzvala na ľudskosť.

 

„V dobe, keď nás veľa vecí rozdeľuje, nám práve prejavy ľudskosti a láskavosti pomáhajú ísť ďalej,“ zdôraznila Kostelná. Svetový deň pripadá na deň narodenia spolutvorcu myšlienky založenia tejto organizácie Henryho Dunanta. Upriamuje pozornosť verejnosti na tých, ktorí čelia utrpeniu spôsobeného prírodnými katastrofami, pandémiou či vyostrujúcimi sa konfliktmi, ako aj na tých, ktorí riskujú svoje životy, aby pomohli tým najzraniteľnejším.

 

img

 

Hnutie Červeného kríža a Červeného polmesiaca združuje Medzinárodný výbor Červeného kríža, Medzinárodnú federáciu Červeného kríža a Červeného polmesiaca a 192 národných spoločností s takmer 15 miliónmi dobrovoľníkov.

 

Možno vás zaujme: Plénum odobrilo utorkové vystúpenie Zelenského pred poslancami cez telemost



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies