Od dnes je možné požiadať o príspevok na zvýšenú splátku úveru na bývanie

NETKY.SK • 3 Január 2024, 07:45 • 2 min
Od dnes je možné požiadať o príspevok na zvýšenú splátku úveru na bývanie

Žiadosť môžete podať už dnes na úradoch práce, sociálnych vecí a rodiny, buď osobne, poštou alebo elektronickým kvalifikovaným podpisom cez www.slovensko.sk.

slovakia

left justify in out

Štát pomôže občanom Slovenskej republiky so zvýšenými úrokovými sadzami v súvislosti s bývaním. Každý mesiac im na účet pošle až 75% zo zvýšenia ich splátky. Prvým dňom v roku 2024 totiž vstúpil do platnosti zákon o pomoci pri splácaní úverov na bývanie.

"S nárastom úrokových sadzieb pri úveroch na bývanie sa zvýšilo aj finančné zaťaženie najmä nízkopríjmových domácností. Chceme predísť tomu, aby bola vážne ohrozená ich schopnosť splácať si tieto záväzky a tým aj ich strecha nad hlavou," uviedol minister práce Erik Tomáš.

Príspevok na zvýšenú splátku úveru na bývanie je až 75% zo zvýšenia mesačnej splátky, s maximálnou sumou 150 €. Konkrétnu výšku príspevku vám vypočíta banka, u ktorej je uzatvorená zmluva o úvere na bývanie (kúpa, výstavba, rekonštrukcia). Podmienkou je uzatvorenie zmluvy o úvere na bývanie pred 1. januárom 2024.

Základnou podmienkou je priemerný mesačný príjem za rok 2022 oprávnenej osoby (dlžníka aj spoludlžníkov) max. vo výške 1,6-násobku nominálnej mesačnej mzdy v hospodárstve v roku 2022 (2 086,40 €)

Ďalšie podmienky poskytnutia príspevku nájdete v tlačovej správe tu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdrj/Foto: Ilustračné foto. (MPSVR SR/Facebook)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies