9 zázrakov, ktoré dokáže obyčajný detský púder

NETKY.SK • 11 Apríl 2019, 20:00 • 2 min
9 zázrakov, ktoré dokáže obyčajný detský púder

Ak vám doma ostane detský púder, určite ho nevyhadzujte. Dá sa použiť ako odstraňovač škvŕn alebo namiesto suchého šampónu.

slovakia

left justify in out

Pripravili sme si pre vás niekoľko trikov, ktoré život zjednodušia a hlavne ušetria drahocenný čas. Ak ste ešte niektoré z trikov nepoznali, je na čase, aby ste ich zaradili do svojich praktík.

 

Odstránenie škvŕn

 

Škvrna od červeného vína na svetlom oblečení môže byť konečnou pre ďalšie nosenie. Ale keď si včas spomeniete na detský zásyp, pomôže vám katastrofu zažehnať. Na postihnuté miesto trochu nasypte a jemne votrite do oblečenia. Sypký materiál tekutinu nasaje a fľak znateľne zbledne. Potom už len vložte do práčky a počkajte na výsledok. Rovnako dobre pôsobí na mastné škvrny od jedla.

 

Zháňate bázu pod make-up?

 

Zháňate stále podkladovú bázu pod make-up, ktorá vám zaistí jemnejšiu pleť, teda že make-up bude vyzerať o niečo lepšie? Väčšinou podkladové bázy stoja celkom dosť peňazí, k tomu vám nemusia vyhovovať, často spôsobujú alergie a obsahuju silikóny, ktoré vám upchajú póry. Výsledok nemusí byť jednoducho taký, aký ste čakala a z celého nákupu tak budete sklamaná. Efektívnou bázou môže byť práve detský púder, ktorého cena sa je prijateľná.

 

Aplikácia spočíva v tom, že si púder jednoducho nasypete (v menšom množstve) do dlaní a postupne rozotierate po celej tvári. Ak používate ešte podkladový krém, určite púder nanášajte až na neho. Púder vám urobí akúsi belšiu masku, ktorú by ste mali veľmi dobre rozotrieť, aby ste mali na každom mieste púdru čo najmenej. Potom jednoducho začnete nanášať make-up, ktorý vám vďaka báze vydrží o niečo dlhšie a navyše bude na vašej pleti pôsobiť inak (to už ale záleží od typu pleti).

 

img

 

Krátke a nevýrazné riasy

 

Možno vás to prekvapí, ale za vyskúšanie to stojí. Dodá totiž vašim riasam oveľa viac objemu, ako predražené "zaručený objem dodávajúce” riasenky. Stačí len na riasy naniesť vrstvu klasickej obyčajnej riasenky, potom nasypať púder na kozmetický tampón, riasy s ním ľahko poprášiť a nakoniec ich pretrieť ďalšou vrstvou maskary. Postup môžete ešte raz zopakovať.

 

Zápach z topánok

 

Už ste niekoľkokrát skúšali odstrániť nepríjemný zápach z topánok a márne? Nebojte sa do nich nasypať poriadnu dávku púdru. Ten vstrebe všetku prebytočnú vlhkosť a vráti vložke do topánok sviežosť a vôňu. Celý postup niekoľkokrát zopakujte.

 

Zabraňuje podráždeniu kože

 

Detský púder môžu používať aj dospelí. Zvlášť do miest, kde je koža náchylná k podráždeniu. Keď o seba triete stehnami, nebojte sa púder použiť na vlhkosť aj tu. Hodí sa aj na prsné ryhy žien s väčším poprsím, kde sa môžu vytvárať zaparenia.

 

Zauzlené retiazky

 

Nestrácajte čas zúfalými a väčšinou neúspešnými pokusmi rozmotať svoje popletené šperky. Uzlíky na retiazkach ľahko povolíte, keď na ne nasypete trochu púdru a vezmete si na pomoc špendlík.

 

Miesto šampónu

 

V poslednej dobe je trendom používať suchý šampón, ktorý dokáže uľahčiť umývanie hlavy v prípade, že nemáme čas na umývanie a fúkanie vlasov. Ak ste v časovej tiesni a nemáte po ruke priamo obľúbený suchý šampón, môžete použiť trochu púdru. Nasypte ho do dlaní a zapracujte až k pokožke hlavy. Nasiakne prebytočný maz a vlasy dostanú tvar aj objem.

 

img

 

Bojuje proti akné

 

Pritlačte na pupienok prstom trochu púdru s krémom a do rána bude "nešťastie" zažehnané. Púder vytiahne vlhkosť a zabráni zápalu. Výborným pomocníkom na akné je aj zinkový púder z lekárne.

 

Hladké nohy bez vyrážok

 

Vyskáču vám po holení nevzhľadné a nepríjemné pupienky? Púder sa postará o vaše pohodlie a hladké nohy. Naneste ho v ľahkej vrstve na postihnuté miesta.

 

Keď dezodorant nestačí

 

Niekedy - v strese či horúčave - nás dezodorant môže sklamať. Púder poslúži aj v tomto prípade, stačí ho rozotrieť v rukách a aplikovať do podpazušia. Pot ani zápach nedostanú šancu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona