Lietadlo, ktoré tri dni blokovalo prevádzku nepálskeho letiska, je späť na dráhe

NETKY.SK • 7 Marec 2015, 13:48 • 2 min
Lietadlo, ktoré tri dni blokovalo prevádzku nepálskeho letiska, je späť na dráhe

KÁTHMANDU - Na medzinárodnom letiskom v nepálskom Káthmandu dnes dostali nazad na letiskovú dráhu stroj spoločnosti Turkish Airlines, ktorý pred troma dňami po pristátí skončil mimo dráhu a zablokoval všetku prevádzku.

slovakia

left justify in out

Oznámila to civilná letecká správa.

 

Vedúci operácie Teknath Situala vyjadril očakávanie, že po 14. hodine miestneho času budú dnes obnovené prerušené medzinárodné lety. Lietadlo by dovtedy mali premiestniť, aby sa na ňom mohli uskutočniť potrebné opravy.

 

Uzavretie jediného medzinárodného letiska v Nepále po stredajšej nehode viedlo k zrušeniu asi 80 letov denne, v dôsledku čoho v krajine uviazlo vyše 25.000 cestujúcich, informovala tlačová agentúra DPA.

Lietadlu spoločnosti Turkish Airlines praskla počas pristávania najmenej jedna pneumatika, v dôsledku čoho skončilo mimo pristávaciu dráhu na tráve. Všetkých 238 ľudí na palube opustilo lietadlo bezpečne núdzovými východmi.

 

Airbus A330 priletel do Nepálu z Istanbulu a pristál na druhý pokus, prvý prerušil pre zlú viditeľnosť, dodala DPA.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies