Nemeckú mediálnu cenu 2013 dostala holandská kráľovná Máxima

NETKY.SK • 22 Marec 2014, 08:54 • 2 min
Nemeckú mediálnu cenu 2013 dostala holandská kráľovná Máxima

BADEN - BADEN: Nemeckú mediálnu cenu za rok 2013 si dnes večer v Baden-Badene prevzala holandská kráľovná Máxima. Rodáčke z Argentíny a niekdajšej finančnej manažérke ju udelili za mimoriadnu angažovanosť v záujme sprístupnenia mikroúverov pre chudobných občanov z rozvojových krajín.

slovakia

left justify in out

Na slávnostnom odovzdaní ceny nechýbal ani holandský kráľ Viliam Alexander, informovala agentúra DPA.
      

S laudáciom vystúpila Daniela Schadtová, partnerka nemeckého prezidenta Joachima Gaucka. Vyzdvihla "úprimnú tvrdohlavosť" laureátky, ktorej aktivity smerovali k trvalému zabezpečeniu nezávislosti občanov od finančnej pomoci.
      

Nedotovanú cenu, ktorú udeľujú od roku 1992 osobnostiam s významným vplyvom na spoločnosť a politiku, získali postupne od roku 2003 vtedajší generálny tajomník OSN Kofi Annan, Hillary Clintonová, frontman írskej rockovej formácie U2 Bono, španielsky kráľ Juan Carlos I., tenisové legendy Andre Agassi a Steffi Grafová, neskôr aj tibetský duchovný vodca - 14. dalajláma, nemecká kancelárka Angela Merkelová a britský filantrop, podnikateľ Sir Richard Branson.
      

V roku 2011 udelili cenu štyrom osobnostiam, ktorých činy označila porota v zdôvodnení za symboly ľudskosti - niekdajšiemu podplukovníkovi sovietskej armády Stanislavovi Petrovovi, zakladateľke afganského inštitútu vzdelávania Sakene Yacoobi, evanjelickému duchovnému z Betlehemu Mitrimu Rahebovi a konžskému lekárovi Denisovi Mukwegemu. Zatiaľ posledným laureátom ocenenia sa za rok 2012 stal herec, režisér a producent George Clooney.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies