NHL: Fehérváry sa presadil pri výhre Capitals

NETKY.SK • 15 November 2021, 10:46 • 2 min
NHL: Fehérváry sa presadil pri výhre Capitals

NEW YORK – Jeden z najlepších slovenských hokejistov sa v noci na pondelok presadil v drese Washingtonu Capitals proti Pittsburghu Penguins. Fehérváry sa presadil už v 5. minúte hry pri vlastnom oslabení, jeho Capitals nakoniec zdolali tučniakov vysoko 6:1.

slovakia

left justify in out

Fehérváryho tretí kanadský bod v tejto sezóne

Fehérváry zužitkoval presnú prihrávku od Toma Wilsona pri prečíslení dvoch proti jednému, puk poslal vedľa pravého betónu brankára Tristana Jarryho. "Tommy odviedol skvelú prácu. Premýšľal som, či môžem vyraziť dopredu s ním, ale videl som priestor a vedel som, že môžem skórovať. Jednoducho som to trafil," citoval slovenského obrancu portál nhl.com.

 

V zostave hostí sa po piatich zápasoch objavil kapitán Sidney Crosby, ktorý pauzoval z dôvodu covidového protokolu. Predtým vynechal prvých sedem zápasov sezóny, pretože sa zotavoval po operácii zápästia.

 

Na ľade Washingtonu odohral 16 minút, mal jednu strelu na bránku. "Je to jeho druhý zápas za šesť mesiacov. Musíme pochopiť, kde sa nachádza a že má za sebou ťažkých 10 dní, ktorými si prešiel," povedal o svojom zverencovi tréner Mike Sullivan.

 

 

Bod aj pre Tomáša Tatara

Bod si pripísal aj Tomáš Tatar, ktorý zaznamenal asistenciu pri prehre New Jersey na ľade New Yorku Rangers 3:4 po nájazdoch. Jeho spoluhráč Christián Jaroš nehral pre zranenie. Domácich potiahol fínsky útočník Kaapo Kakko, ktorý zaznamenal gól a pridal aj asistenciu. Boli to jeho prvé body v sezóne. "Mám dobrý pocit. V predchádzajúcom zápase som mal niekoľko skvelých šancí, takže som vedel, že to príde. A dnes bol ten správny deň," poznamenal Kakko. Jeho spoluhráč Ryan Strome zaznamenal 200. asistenciu v kariére.

Po góle fínskeho útočníka sa zranil brankár hostí Mackenzie Blackwood, ktorý pred celou akciou dostal úder do hlavy. "Nevideli sme, čo sa stalo, potom sme videli na zázname, že dostal ranu. Museli sme ho stiahnuť, no zatiaľ nemáme aktuálne informácie o jeho stave," vysvetlil tréner Devils Lindy Ruff.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies