Matovič má na krku trestné oznámenie. Spor na sociálnej sieti bude mať dohru na súde

NETKY.SK • 11 Marec 2021, 10:34 • 2 min
Matovič má na krku trestné oznámenie. Spor na sociálnej sieti bude mať dohru na súde

BRATISLAVA – Bývalý poradca exprezidenta Andrea Kisku Radoslav Baťo podal trestné oznámenie na premiéra Igora Matoviča.

slovakia

left justify in out

Predseda vlády Igor Matovič sa dostal do sporu s manželom šéfky Štátneho ústavu na kontrolu liečiv (ŠÚKL) Zuzany Baťovej.

 

Slovná prestrelka skončí na súde

Spor na sociálnej sieti vyústil v trestné oznámenie, ktoré na premiéra podal Radoslav Baťo. Ten kritizoval prevoz ruskej vakcíny Sputnik V na Slovensko. Slovná prestrelka sa skončila zverejnením telefónneho čísla Igora Matoviča na sociálnej sieti

 

„Tak keby ste chceli vedieť, ako sa v roku 2021 prepravujú biologické látky, ktoré sa majú ľuďom pichať do tela. V kartónovej krabici v batožinovom priestore vojenského lietadla,“ okomentoval Baťo na Facebooku.

 

img

 

Voči kritike sa ohradila štátna tajomníčka ministerstva zdravotníctva Jana Ježíková. V komentári pod príspevkom uviedla, že rešpektuje a vie pochopiť každý názor. Ale pred písaním podobných komentárov by si človek mohol aspoň zapnúť google a vyhľadať si základné informácie.

 

Dodala, že to čo napísal Baťo je úplná hlúposť a vakcíny sú prepravované pri teplote -20 stupňov Celzia, pričom je teplota kontrolovaná dataloggermi vloženými do každej krabice.

 

Reakcia na seba nenechala dlho čakať a bývalý prezidentov poradca jej odpísal, že obdivuje Ježíkovej drzosť sa vôbec zapojiť do diskusie po tom, čo na rezorte zdravotníctva predvádzajú. „Takže zalez tam, odkiaľ si vyšla,“ pritvrdil Baťa v odpovedi.

 

Súvisiaci článok: Matovič sa cez Facebook doťahuje s bývalým radcom Andreja Kisku: Moju manželku si do huby neber!

 

Matovič sa tajomníčke ospravedlnil

Do sporu sa samozrejme musel zapojiť aj premiér, ktorého pobúrili Baťove tvrdé slová na adresu štátnej tajomníčky a za jeho vyjadrenia sa jej ospravedlnil.

 

„Chcem sa týmto verejne ospravedlniť štátnej tajomníčke Ministerstva zdravotníctva Jane Ježíkovej za mimoriadne primitívne slová manžela riaditeľky Štátneho ústavu pre kontrolu liečív (ŠÚKL) Zuzany Baťovej. Verím, že jej blízky rodinný vzťah sa ŽIADNYM spôsobom neprejaví na postoji ŠÚKL k vakcíne Sputnik V,“ napísal Matovič v príspevku.

 

 

Následne ŠÚKL vydal oficiálne stanovisko Zuzany Baťovej, ktorá ubezpečila verejnosť, že ústav bude pokračovať vo svojej odbornej práci.

 

„Akékoľvek politické tlaky v snahe ovplyvniť hodnotenie neregistrovanej vakcíny Sputnik V, o ktoré sme boli požiadaní ministerstvom zdravotníctva považujeme za neprijateľné,“ povedala hovorkyňa ŠÚKL Magdaléna Jurkemíková.

 

Matovič mal porušiť Baťove právo

Spor sa vyostril potom, čo Matovič zverejnil sms správu od Baťu, v ktorej mu napísal: „Moju manželku si do huby neber, ty zbabelé psychopatické ho**o.“

 

Načo Baťo zverejnil premiérove telefónne číslo, ktoré videlo množstvo užívateľov. Sociálna sieť už tento príspevok stiahla.

 

“Práve som na Okresnú prokuratúru Bratislava III podal trestné oznámenie na ZPH pre podozrenie zo spáchania trestného činu porušenia dôvernosti ústneho prejavu a iného prejavu osobnej povahy podľa § 377 Trestného zákona. O vývoji situácie budeme pravidelne informovať,” napísal v stredu Baťo na sociálnej sieti, pričom skratka ZPH je zbabelé psychopatické ho**o, ako nazval Baťo predsedu vlády.

 

Baťo v trestnom oznámení uvádza, že Igor Matovič podľa neho porušil zverejnením sms správy na sociálnej sieti jeho práva, konkrétne dôvernosť ústneho a iného prejavu osobnej povahy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies