AKTUALIZOVANÉ: Sulík je pripravený vetovať zvyšovanie DPH na 25 %, o ktorom uvažuje minister financií Igor Matovič

NETKY.SK • 2 Máj 2021, 16:15 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ: Sulík je pripravený vetovať zvyšovanie DPH na 25 %, o ktorom uvažuje minister financií Igor Matovič

BRATISLAVA - Zvýšenie DPH je pre koaličnú stranu Sloboda a Solidarita (SaS) absolútne neprijateľné a na koaličnej rade využije právo veta na akýkoľvek podobný návrh.

slovakia

left justify in out

  • aktualizované 3. mája 6:06

Reakciu predsedu liberálov Richarda Sulíka zaslal tlačový odbor koaličnej strany SaS. „Zvýšenie DPH je pre nás absolútne neprijateľné. Aj z toho dôvodu využijeme na koaličnej rade právo veta a akýkoľvek návrh, ktorý bude zvyšovať DPH zavetujeme. Ak má dobre fungovať naša koalícia, musia sa rešpektovať aj pravidlá. Podpora rodín je správnou vecou rovnako ako je dôležité spraviť poctivú daňovo-odvodovú reformu. Určite sa však nemôže ísť cestou zvyšovania DPH a populisticky prichádzať s nápadmi, ktoré nemajú oporu ani medzi koaličnými partnermi," uviedol predseda SaS Richard Sulík.

 

Rovnaký postoj zaujala aj ďalšia koaličná strana Za ľudí. Ako dnes uviedla predsedníčka Veronika Remišová, žiaden takýto návrh nepodporia. 

 

"Návrh na zvýšenie DPH na 25 percent nepodporíme. Myslíme si ale, že rodičia detí si zaslúžia, aby rodinné prídavky mali vyššie a aby sa pravidelne zvyšovali," skonštatovala.

 

V stredu 28. apríla po rokovaní vlády sa Sulík vyjadril, že minister financií Igor Matovič má plány napríklad zvýšiť DPH na 25 percent alebo násobne zvýšiť daň z nehnuteľností

 

Prečítajte si tiež: Matovičov nápad o zvyšovaní DPH na 25 percent sa začína rúcať. Strana Za ľudí takýto krok nepodporí

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies