Nemeckí milovníci piva by sa mali pripraviť na zvýšenie cien

NETKY.SK • 9 Marec 2023, 13:00 • 2 min
Nemeckí milovníci piva by sa mali pripraviť na zvýšenie cien

DÜSSELDORF - Ceny piva v Nemecku sa pravdepodobne budú znova a opakovane zvyšovať, keďže náklady výrobcov piva ďalej stúpajú. Uviedla to v stredu pivovarnícka skupina Bitburger Brewery Group.

slovakia

left justify in out

"Toto odvetvie potrebuje pravidelné zvyšovanie cien, aby prežilo," povedal výkonný riaditeľ spoločnosti Bitburger pre technológie a životné prostredie Jan Niewodniczanski pri prezentácii údajov o odbyte za minulý rok. Poukázal pritom na nedávne masívne zvýšenie nákladov pivovarov, od energií cez slad až po pivné fľaše. Diskusie s obchodníkmi o vyšších cenách však boli podľa neho ťažké. Pred pandémiou ochorenia COVID-19 a energetickou krízou bolo možné preniesť zvýšenie nákladov na spotrebiteľov len počas dlhších časových období.

 

Niewodniczanski poukázal na to, že prepravka piva za uplynulých 20 rokov takmer nezdražela, zatiaľ čo ceny pekárenských výrobkov alebo benzínu výrazne vzrástli. Skupina pivovarov Bitburger minulý rok zvýšila ceny niektorých svojich značiek a v tomto roku pristúpila k ďalšiemu zvýšeniu cien. Po poklese odbytu počas pandémie dosiahla skupina vo finančnom roku 2022 nárast tržieb o viac ako 15 % na 729 miliónov eur vďaka obnoveniu dodávok piva do pohostinských zariadení a veľkým podujatiam. Tržby rástli výraznejšie ako objem predaja, ktorý sa zvýšil o takmer 11 % na 580 miliónov litrov a priblížil sa tak k úrovni pred pandémiou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies