Decembrové El Clásico je pre výtržnosti v Barcelone ohrozené

NETKY.SK • 16 December 2019, 10:45 • 2 min
Decembrové El Clásico je pre výtržnosti v Barcelone ohrozené

BARCELONA - Už o dva dni je na programe najočakávanejší zápas v doterajšom priebehu španielskej La Ligy. FC Barcelona by mala na Nou Campe privítať slávny Real Madrid. Konanie tohto futbalového zápasu je však kvôli pretrvávajúcim protestom veľmi otázne.

slovakia

left justify in out

Duel sa mal uskutočniť už 26. októbra ako súčasť 10. kola. Vedenie súťaže ho z obáv o bezpečnosť hráčov a fanúšikov odložilo na stredu 18. decembra, keďže v druhej polovici októbra v Barcelone došlo k násilným protestom. Tie však naďalej pokračujú a tak sa pravdepodobnosť odohratia zápasu ani v náhradnom termíne nemusí podariť, resp. nemusí byť bez problémov. 

 

img

 

Hrozba zo strany separatistov

Katalánski separatisti na stredu prostredníctvom sociálnych sietí mobilizujú svojich stúpencov, aby sa pred zápasom zhromaždili na štyroch stanovištiach v blízkom okolí štadióna Camp Nou. Účasť na akcii hnutia za nezávislosť Katalánska už potvrdilo viac ako 25-tisíc osôb. Mnohí demonštranti si údajne zabezpečili aj vstupenky na zápas a prokatalánske cítenie chcú prejaviť aj na tribúnach štadióna. Polícia sa na stretnutie v Barcelone pripravuje zodpovedne a nič neponecháva na náhodu. Jej príslušníci budú spolupracovať aj so súkromnými bezpečnostnými službami s cieľom zabezpečiť, aby sa autobusy oboch mužstiev bez problémov a včas dostali na štadión.

 

img

 

Nezákonné referendum
Októbrové protesty vyvolalo rozhodnutie španielskeho Najvyššieho súdu o uväznení deviatich vodcov separatistov na 9 až 13 rokov za zorganizovanie nezákonného referenda v roku 2017. Ak by RFEF po stretnutí so zástupcami barcelonskej polície nadobudla pocit, že bezpečnostné riziko je aj tentoraz príliš veľké, v zmysle vlastných kompetencií stále môže zmeniť dejisko zápasu a presunúť ho do iného španielskeho mesta.

 

img

 

Vzájomná bilancia tímov 
"Blaugranas" napriek sobotňajšej remíze v San Sebastiáne (2:2) vstúpia do prestížneho stretnutia ako líder španielskej ligy, keďže pri rovnosti bodov s Realom Madrid majú lepšie skóre. "Až doteraz som sa na zápasy 'El Clásica' pozeral iba v televízii, ale konečne si môžem splniť sen a zahrať si v takomto stretnutí," poznamenal francúzsky útočník Barcelony Antoine Griezmann.

 

img


"Biely balet" v nedeľňajšom dueli vo Valencii nevyužil zaváhanie konkurenta a napriek veľkej prevahe uhral nerozhodný výsledok 1:1. Hostia však nakoniec boli zaň bezpochyby vďační, keďže zásah Karima Benzemu padol až v 95. min. Výrazne k nemu pomohol aj belgický brankár Thibaut Courtois, ktorého hlavičku po rohovom kope gólman Valencie Jaume Doménech vyrazil pred seba a Benzema nekompromisne upratal loptu do siete.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies