Oktagon 24: Miniturnaj v bantamovej váhe sa ruší, Quero nesplnil váhový limit

NETKY.SK • 29 Máj 2021, 07:49 • 2 min
Oktagon 24: Miniturnaj v bantamovej váhe sa ruší, Quero nesplnil váhový limit

Už dnes o 18:00 odštartuje v Brne ďalší z galavečerov organizácie Oktagon MMA. Pôjde o druhé podujatie v priebehu mája a v aréne sa konečne objavia aj diváci, hoci len v obmedzenej miere. Organizátori však bojujú s komplikáciami.

slovakia

left justify in out

Pred niekoľkými dňami sme vás informovali o tom, že česká bojovníčka Magdaléna Šormová sa v klietke neobjaví, pretože jej spoločnosť nedokázala zabezpečiť adekvátnu súperku. V hre bolo aj meno zo zahraničia, napokon ale plány nevyšli a turnaj sa tentokrát bude musieť zaobísť bez ženského zápasu. Ešte predtým vypadol z hry aj slovenský bojovník Branislav Zuzák, ktorý mal bojovať s Matejom Peňázom.

 

 

Zápasnícka karta však počas včerajšieho váženia opäť utrpela. Jedným z ťahákov Oktagonu 24 mal byť aj miniturnaj o titul v bantamovej váhe. Divízia sa od nečakaného odchodu Tomáša Deáka ocitla bez šampióna a o titul mali zabojovať štyria bojovníci – Čech Filip Macek, Talian Luca Iovine, Fín Janne Elonen-Kulmala a Francúz Arnold Quero. Posledný menovaný však včera prevážil o 5 kg viac, než bol stanovený limit.

 

Takáto odchýlka je v rámci váženia vskutku netradičná, pretože sa zvyčajne stáva, že sa limit „prešvihne“ o pár dekagramov, respektíve o jeden či dva kilogramy. Quero následne dostal dve hodiny na ďalšie zhadzovanie, druhý pokus ale ukázal váhu ľahko nad 65 kilogramov, čo je na bantamovú divíziu stále priveľa.

 

 

Najväčším favoritom pyramídy bol český zástupca Macek, ktorý po prípadnej výhre nad Talianom nebude vedieť, kto bude jeho súperom v titulovom zápase. Organizácia tak bude musieť situáciu riešiť neskôr. Aktuálne je na zápasníckej karte Oktagonu 24 celkovo desať zápasov s hlavným ťahákom o titul vo welterovej váhe medzi šampiónom Davidom Kozmom a vyzývateľom Leandrom „Apollom“ Silvom. V klietke sa predstaví aj obľúbený český bojovník Viktor Pešta, ktorý si zmerá sily s Ricardom Nosigliom.

 

 

Zápasnícka karta

 

David Kozma vs Leandro Silva

Viktor Pešta vs Riccardo Nosiglia

Eric Spicely vs Marcin Naruszczka

David Hošek vs Oleg Nagorny

Filip Macek vs Luca Iovine

Christian Jungwirth vs Miroslav Brož

Jozef Jaloviar vs Jorick Montagnac

Robin Fošum vs Abdoul Sow

Alexander Cverna vs Štefan Vojčák

Matej Peňáz vs Carlos Graca



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies