Nemecké kluby možno prídu o dotácie od Volkswagenu pre emisný škandál

NETKY.SK • 22 November 2015, 10:18 • 2 min
Nemecké kluby možno prídu o dotácie od Volkswagenu pre emisný škandál

FRANKFURT - Nemecké futbalové kluby Hannover 96, Werder Brémy, Schalke 04 ako aj druholigový Mníchov 1860 môžu prísť o sponzorské dotácie od Volkswagenu. Dôvodom je emisný škandál nemeckej automobilky. Informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na nedeľňajšie vydanie periodika Bild am Sonntag.

slovakia

left justify in out

Najväčší výrobca áut v Európe v súčasnosti čelí vyšetrovaniu pre nezrovnalosti pri emisiách a tým pádom aj najväčšej kríze vo svojej 78-ročnej histórii. Doplatiť na to môžu spomínané futbalové kluby, keďže v piatok značka prišla o miliardu eur zo svojho investičného plánu na rok 2016.

 

Automobilka sezónne vypláca menovaným organizáciám po 1,5 milióna eur, navyše dotuje aj hokejový klub Grizzlys Wolfsburg, s ktorým má podpísaný kontrakt na ďalších 5 miliónov. Podľa Bild am Sontag hrozí, že spoločnosť zruší spomínané sponzorské zmluvy. Volkswagen sa zatiaľ k situácii oficiálne nevyjadril.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies