Zelenskyj: „Žiadam, aby okupanti opustili Krym, inak ich čaká smrť."

NETKY.SK • 30 August 2022, 08:56 • 2 min
Zelenskyj: „Žiadam, aby okupanti opustili Krym, inak ich čaká smrť."

KYJEV - Ukrajinský prezident to vyhlásil vo svojom pravidelnom nočnom video posolstve.

slovakia

left justify in out

Ukrajina si podľa Volodymyra Zelenského berie naspäť všetko, čo jej patrí, vrátane ruského Krymu. Konkrétne hovoril o opätovnom oslobodení Charkovskej, Luhanskej, Doneckej, Záporožskej a Chersonskej oblasti, polostrova Krym a pobrežia Čierneho a Azovského mora od Hadieho ostrova po Kerčský prieliv.

 

img

 

„Chce niekto vedieť, aké sú naše plány? Podrobnosti vám žiadny skutočne zodpovedný človek nepovie. Pretože toto je vojna," uviedol Zelenskyj a dodal: „No okupanti by mali vedieť: zatlačíme ich k hraniciam. K našim hraniciam, ktorých línia sa nezmenila. Okupanti to dobre vedia. Ak chcú prežiť, je čas, aby ruská armáda utiekla. Choďte domov."

 

img


Ruským vojakom, ktorí sa boja vrátiť domov, odporučil, aby sa vzdali a Kyjev im zaručí dodržanie všetkých noriem Ženevských konvencií. „Ak ma neposlúchnu, narazia na našich obrancov, ktorí sa nezastavia, kým neoslobodia všetko, čo patrí Ukrajine," povedal Zelenskyj.

 

Z domova: Rezort obrany obhajuje nákup cukroviniek za 200 tisíc eur pre vojakov NATO



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies