Hackathon prináša inovatívne nápady do mesta pod Urpínom: BBSK hľadá pomoc s riešením správy svojich dokumentov

NETKY.SK • 10 Máj 2024, 12:40 • 2 min
Hackathon prináša inovatívne nápady do mesta pod Urpínom: BBSK hľadá pomoc s riešením správy svojich dokumentov

BANSKÁ BYSTRICA - Hackathony, organizované Ministerstvom investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR, sa tento raz presúvajú do regiónov. V spolupráci s Campus Cowork sa už po celom Slovensku konalo osem hackathonov. Dnes a zajtra hľadá 11 talentovaných IT tímov v Banskej Bystrici inovatívne riešenia pre správu dokumentov úradu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK).

slovakia

left justify in out

Témou ďalšieho hackathonu, ktorý je financovaný z Plánu obnovy a odolnosti SR a organizovaný pre Banskobystrický samosprávny kraj je: Digitálny a efektívny úrad bez papiera. Jeho cieľom je vytvoriť digitalizovaný systém správy dokumentov, v ktorom BBSK vidí možnosť pracovať kvalitnejšie a efektívnejšie.

„Je tu ďalší hackathon a s ním aj nové šance pre mladých IT odborníkov, ako aj nadšencov z celého Slovenska, zažiariť. Kreatívne riešenia odbremenia Banskobystrický samosprávny kraj od neefektívneho spracovávania veľkého množstva dokumentov, ktoré na úrade vznikajú. Nový štandardizovaný proces má pomôcť zamestnancom zbaviť sa takejto rutinnej práce, čím sa v konečnom dôsledku skvalitnia ich služby. Systém bude slúžiť viac ako 5 350 užívateľom z Úradu BBSK a súvisiacich zriaďovateľských organizácií,“ povedal štátny tajomník Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Ivan Ivačin.

Výsledkom hackathonu by mal byť systém, ktorý prinesie rýchlejší a jednoduchší prístup k dokumentom samosprávy, ich efektívne schvaľovanie či pripomienkovanie, možnosť zverejnenia pre občanov a podobne. Podstatné je vytvoriť aj užívateľsky priateľské prostredie pre interných zamestnancov organizácie, ktoré bude disponovať praktickými funkcionalitami, ako je zasielanie notifikácií o finálnych dokumentoch a končiacich platnostiach zmlúv a dokumentov.

Banskobystrický samosprávny kraj je jedným z piatich úspešných žiadateľov minuloročnej výzvy, pre ktorých MIRRI SR v priebehu roka 2024 organizuje hackathony. V apríli sa konalo podujatie pre Ministerstvo kultúry SR a po aktuálnom hackathone v Banskej Bystrici budú nasledovať podujatia pre Úrad pre verejné obstarávanie, mesto Prešov a napokon Košický samosprávny kraj. Vývoj víťazných digitálnych riešení podporia z plánu obnovy dohromady sumou 500 tisíc eur bez DPH.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MIRRI SR, Foto: Business News Daily (ilustračné foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies