Známy pouličný sprejer vdýchne nový "život" bytovke na trnavskom sídlisku, namaľuje naň malú Monu Lisu

NETKY.SK • 17 Október 2020, 16:44 • 2 min
Známy pouličný sprejer vdýchne nový "život" bytovke na trnavskom sídlisku, namaľuje naň malú Monu Lisu

TRNAVA – Mesto Trnava si objednalo služby sprejera a maliara exteriérových obrazov Ivana Jakušovského z Handlovej.

slovakia

left justify in out

Jeho úlohou bude vytvoriť veľkoformátovú maľbu na obnovenom bytovom dome na Golianovej ulici 3. Mesto za dielo s názvom Prosperity zaplatí 9 800 eur. S prácou by mal byť umelec v prípade priaznivého počasia hotový v priebehu troch až štyroch týždňov. Jej rozloha má byť do 240 metrov štvorcových.

 

Obraz „malej Mony Lisy“
Na bočnej stene paneláku pribudne veľkorozmerný portrét dievčatka, ktoré bude obklopené zvieratami. Obraz „malej Mony Lisy“ má podľa Jakušovského vyžarovať pozitívnu energiu, ktorá v týchto časoch na Slovensku chýba.

 

Pouličný výtvarník začal s prácou už v sobotu, pričom pri svojej práci využíva vysokozdvižnú plošinu. Pracovať nemôže pri silnom vetre, ani v daždi.

 

Mesto obnovilo dom, ktorý bol strašiakom sídliska
Trnava obnovila aj zdevastovaný panelák na Golianovej ulici za milión eur. Získala tak 24 bytov, časť z nich samospráva použila ako bytovú náhradu pre ľudí z reštituovaných bytových domov.

 

Dom bol v minulosti považovaný za najhoršiu adresu v meste, jeho neprispôsobiví obyvatelia boli postrachom sídliska. Pred rokmi väčšinu bytov zničili, niektoré na vyšších poschodiach podpálili.

 

Výbor mestskej časti Trnava – juh v minulosti žiadal zbúranie tohto domu, poslanci mestského zastupiteľstva zvažovali aj jeho predaj, napokon dostala prednosť kompletná rekonštrukcia a ponechanie vo vlastníctve mesta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies