Nemecká tínedžerka pracovala pre políciu Islamského štátu

NETKY.SK • 22 Júl 2017, 18:43 • 2 min
Nemecká tínedžerka pracovala pre políciu Islamského štátu

BAGDAD - Traja predstavitelia irackej tajnej služby a irackých vyšetrovateľov dnes potvrdili, že 16-ročná nemecká tínedžerka zadržaná minulý týždeň v pivnici domu v Starom meste Mósulu je Linda W., ktorá po prestúpení na islam ušla pred rokom z domu vo východonemeckom meste Pulsnitz.

slovakia

left justify in out

Podľa predstaviteľov bola 16-ročná Nemka medzi 26 cudzincami, ktorých zatkla iracká armáda v Mósule po tom, čo sa odtiaľ stiahla extrémistická organizácia Islamský štát (IS). Linda W. sa cez internet zoznámila s arabským moslimom a po svojom príchode z Nemecka do Iraku sa zaňho vydala. Nemenovaní predstavitelia dodali tlačovej agentúre AP, že Linda W. pracovala pre policajné oddelenie Islamského štátu. Zamestnanci nemeckého veľvyslanectva v Iraku sú v kontakte s dievčaťom, ktoré sa teraz nachádza v Bagdade, a poskytujú mu pomoc.

 

Medzi 26 cudzincami zatknutými v Mósule boli dvaja muži, osem detí a 16 žien - do Bagdadu previezli všetkých. Podľa predstaviteľov niektorí zadržaní pochádzajú z Čečenska a ženy boli z Ruska, Iránu, Sýrie, Francúzska, Belgicka a Nemecka. Celkovo boli zatiaľ zatknuté štyri Nemky - tri mali aj marocký, alžírsky a čečenský pôvod. Maročanka mala dieťa a zatkli ich v Mósule približne pred desiatimi dňami.

 

Všetky ženy údajne pracovali pre políciu IS. Ich manželia boli bojovníkmi IS, ale ich osud nie je známy. Podľa očakávania deti budú odovzdané krajinám, z ktorých pochádzajú, a ženy budú súdené pre obvinenia z terorizmu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies