Počas lockdownu išla po ulici s manželom na vôdzke. Venčím psa, povedala policajtom

NETKY.SK • 13 Január 2021, 20:33 • 2 min
Počas lockdownu išla po ulici s manželom na vôdzke. Venčím psa, povedala policajtom

MONTREAL - Kanadský pár sa pokúsil o trochu kuriózny pokus porušiť nočný zákaz vychádzania v provincii Quebec. Polícia v meste Sherbrooke pristihla ženu, ako si vedie manžela na vôdzke. Rukám zákona žena údajne tvrdila, že "venčí psa".

slovakia

left justify in out

Provincia Quebec v snahe obmedziť šírenie koronavírusu zaviedla zákaz vychádzania v sobotu medzi 20:00 a 05:00. Venčiť psa v blízkosti svojho bydliska je však povolené. 

img


Manželia boli videní v sobotu okolo 21:00, chvíľu po tom, čo zákaz vychádzania vstúpil do planosti. Pár údajne polícii tvrdil, že dodržiavajú všetky stanovené pravidlá týkajúce sa venčenia domácich miláčikov. 

img
 

Isabelle Gendronová z miestnej polície denníku La Tribune uviedla, že pár s políciou vôbec nechcel spolupracovať. Obaja dostali pokutu vo výške 1546 kanadských dolárov, čo je v prepočte približne 1000 Eur

Polícia v celom Quebecu, v prvý víkend, kedy začal platiť zákaz nočného vychádzania, udelila asi 750 pokút za nedodržanie pravidiel. Podľa údajov americkej Univerzity Johnsa Hopkinsa v Kanade preukázala pozitivita koronavírusu u viac ako 677 000 ľudí a 17 000 zomrelo.

img

 

Počty ľudí nakazených koronavírusom  začali v poslednej dobe veľmi prudko stúpať. Premiér provincie Quebec François Legault v pondelok vyzval obyvateľov, aby dodržiavali protiepidemické opatrenia. Poznamenal, že situácia je naozaj kritická a nemocnice sa blížia k bodu, kedy nebudú schopné prijímať všetkých pacientov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies