Harry Potter a Kameň mudrcov zarobil v kinách viac ako miliardu dolárov

NETKY.SK • 19 August 2020, 20:15 • 2 min
Harry Potter a Kameň mudrcov zarobil v kinách viac ako miliardu dolárov

V Číne opätovné premietanie filmu o mladom čarodejníckom učňovi prinieslo viac výnosov ako premiéra.

slovakia

left justify in out

Nová distribúcia filmu

Harry Potter a Kameň mudrcov 14. augusta sa vrátil do kín. V Číne sa začalo opätovne premietanie filmu o mladom čarodejníkovi, reportuje Variety.

 

19 rokov po premiére prvého filmu o Harrym Potterovi v Číne začali ukazovať aktualizovanú verziu - vo vysokom rozlíšení a 3D.

 

Za tri dni sa v pokladni darilo 13,6 miliónov dolárov. To je o 7,8 miliónov viac ako tržby filmu počas čínskej premiéry v roku 2002. 

 

"Je skvelé vidieť, ako sa Harry Potter a Kameň mudrcov potešili novej generácii divákov. Popularita filmu medzi čínskymi publikami, ktorí ho teraz pozreli prvkrat, dokazuje, že príťažlivosť týchto príbehov je skutočne nadčasová a univerzálna,“ uviedol Andrew Cripps, vedúci medzinárodnej distribúcie vo Warneri.

 

 

Od svojej premiéry získal prvý film čarodejníckej ságy pôsobivých 1 002 260 000 dolárov.

 

Filmy-miliardári

Predtým v celej ságу len film Harry Potter a Dary smrti 2 dokázal získať viac, má na konte 1,34 miliardu dolárov. Spolu osem filmov franšízy majú tržby 7,74 miliárd dolárov.

 

V súčasnosti existuje 46 filmov, ktoré v pokladni preniesli viac ako miliardu dolárov. Medzi nimi sú Avengers, Titanic, Avatar, Temný rytier a Ľadové kráľovstvo. Harry Potter a Kameň mudrcov sa stal štyridsiaty siedmy film-miliardár.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ann M
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies