Nemecká centrálna banka varuje pred digitálnou menou bitcoin

NETKY.SK • 20 December 2013, 13:35 • 2 min
Nemecká centrálna banka varuje pred digitálnou menou bitcoin

FRANKFURT NAD MOHANOM - Nemecká centrálna banka Deutsche Bundesbank varovala pred digitálnou menou bitcoin.

slovakia

left justify in out

"Bitcoiny rozhodne nie sú alternatívou k našim peniazom. Ako platobný prostriedok sú absolútne okrajové," uviedol prezident Bundesbanky Jens Weidmann v rozhovore pre týždenník Wirtschaftswoche. Informovala o tom agentúra DPA. 

Hlavným dôvodom súčasného dopytu po bitcoinoch je podľa Weidmanna nádej na vyššie výnosy. "Pokiaľ ide o investície do internetovej meny bitcoin, bol by som opatrný: Z dôvodu výrazného kolísania kurzu a malej hĺbke a netransparentnosti trhu určite nie sú bezrizikové," uviedol šéf Bundesbanky. Kurz bitcoinu v poslednom čas výrazne klesol. Čína totiž zakázala finančným inštitútom obchodovanie s virtuálnou menou a v Nórsku nemá bitcoin status peňazí, ale kapitálového majetku, čo znamená, že spadá pod daň z kapitálových príjmov. Začiatkom decembra varovala pred rizikami spojenými s používaním bitcoinu aj francúzska centrálna banka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies