Do temnoty sa narodil najväčší kráľ

NETKY.SK • 4 Január 2021, 07:32 • 2 min
Do temnoty sa narodil najväčší kráľ

Keď kalendár ohlásil prvý január a s ním sa svet dočkal tak dlho očakávaného nového začiatku, dúfalo sa v polnočný zázrak.

slovakia

left justify in out

Nádejalo sa, že bude dostatočné úporné želanie a všetko zlé pominie, akoby stačilo len to, že čas ukázal dvanástu hodinu.

 

Sklamanie
O to väčšie sklamanie nastalo a o to viac otázok povstalo, keď sa neudialo vonkoncom nič. Áno, dátum aj rok sa prepísali, aj sviatočné obdobie sa skončilo, ale akýsi všeobecný strach žije ďalej a vzrastá s každou zlou správou bez ohľadu na to, či ju počuť z obrazovky televízie alebo z úst kohosi blízkeho.

 

img


Je to temnota, ktorá, zdá sa, nemá pomyseľnú bodku. Preto si človek potrebuje pripomínať, že najväčší kráľ a najkrajší dar, sa tiež vynoril v úplnej tme.


Nebolo miesto
Istý cisár v hlbokej minulosti vydal príkaz, že sa má zapísať celá zem. Každý prichádzal do rodného mesta, aby tak vyhovel žiadosti, krajina sa hýbala pod náporom cestujúcich.

 

Výnimkou nebola ani krásna dievčina Mária, sprevádzal ju verný a milujúci snúbenec Jozef. Stalo sa však, že keď sa povinnosť naplnila, Márii sa priblížil deň pôrodu. Čakala totiž zasľúbené dieťa, ktorého počatie mal na svedomí Duch svätý.

 

img

 

Pre bábätko sa miesto nenašlo, nijaký hostinec sa ho nechystal prichýliť, a tak sa dvojica s novorodeniatkom uchýlila do maštale. Chlapček Ježiš bol zavinutý do plienok a v tichosti prebiehal jeho zrod v ľudskom tele.


Noc
Bola noc, všade vládla tma a navyše sa aj dosť ozimilo. Svoje o tom vedeli i pastieri, ktorí pre prácu nedobrovoľne trávili bezsenné hodiny na poli. Ich úlohou bolo strážiť ovce a veru, nebolo to nič veselé.


Vtom sa ale rozsvietilo a do temnoty vstúpilo nebeské svetlo. Zjavil sa anjel, ktorý zvestoval čosi neuveriteľné.


Z jeho slov vyplynulo, že sa narodil kráľ, že konečne Boh poslal na svet syna, aby v určenom čase vykúpil ľud a aby bol odpustený každý hriech a priepasť medzi Stvoriteľom a stvorením aby sa navždy vymazala.

 

img


Nastala radosť, ozval sa nebeský chór a pastieri sa presvedčili, že je to ozajstná pravda, a nie je v nej ani zrnko lži.


Prečo si Boh vyvolil obyčajného pastiera na oznámenie najlepšej správy, aká kedy bola? Pamätá na to, že človek sa neraz nachádza v situácii, ktorá sa na prvý a aj druhý pohľad javí ako nikdy nekončiaca tma.

 

Doprostred ničoty svieti a ohlasuje zvesť, že Ježiš je záchrana, že v ňom je láska a aj nádej. Kto uverí, neotrasie ním nič.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies