Smrť Lučanského by mali po návrhu Kollára prešetrovať aj poslanci Kotleba či Saková

NETKY.SK • 4 Január 2021, 13:08 • 2 min
Smrť Lučanského by mali po návrhu Kollára prešetrovať aj poslanci Kotleba či Saková

BRATISLAVA - Do nezávislej komisie prešetrujúcej smrť exprezidenta policajtov Milana Lučanského nominuje predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina) aj Mariana Kotlebu (ĽSNS) či členku strany Hlas - sociálna demokracia (Hlas-SD) Denisu Sakovú.

slovakia

left justify in out

Zvyšní kandidáti predsedu NRSR 

Informoval o tom vo videu, ktoré poskytla riaditeľka Odboru komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR Michaela Jurcová. Medzi navrhnutými šiestimi členmi za parlament je aj Juraj Krúpa (OĽaNO), Milan Laurenčík (SaS), Petra Hajšelová (Sme rodina) a Marián Saloň (Smer-SD).

 

img

 

Podnet ministerky Kolíkovej 
Kollár priblížil, že ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) ho v súvislosti s rozhodnutím vytvoriť nezávislú prešetrovaciu komisiu úmrtia Lučanského požiadala o návrh na šiestich členov za parlament.

 

"Rozhodol som sa, že týchto šiestich členov rozdelím spravodlivo. Troch medzi koaličných poslancov a troch medzi opozičných," objasnil. Vyzdvihol, že politické strany v parlamente bez prieťahov vybrali svojich zástupcov.

 

img

 

Smrť policajného exprezidenta 
Lučanský zomrel v stredu 30. decembra po tom, ako sa v utorok 29. decembra v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove pokúsil o samovraždu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona