Nemec sa priznal k predaju zbrane teroristovi z nákupného domu v Mníchove

NETKY.SK • 28 August 2017, 15:21 • 2 min
Nemec sa priznal k predaju zbrane teroristovi z nákupného domu v Mníchove

BERLÍN - Tridsaťdvaročný muž sa priznal k predaju strelnej zbrane, ktorou neskôr 18-ročný mladík zastrelil vlani v mníchovskom obchodnom centre Olympia deväť osôb, niekoľko ďalších zranil a napokon zastrelil aj sám seba. Informovala o tom agentúra DPA.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Obžalovaný Philipp K. sa v úvode dnešného pojednávania na súde v Mníchove priznal, že Davidovi S. predal zbraň aj muníciu. Muž je obvinený z neúmyselného zabitia, porušenia zbrojného zákona a ďalších zločinov. V prípade usvedčenia mu hrozí päť rokov odňatia slobody.

 

Philipp K. vypovedal, že zbraň predal prostredníctvom zakázanej internetovej platformy, známej ako darknet, ktorá sa často využíva na nelegálnu činnosť. Podľa vlastných slov však netušil, že bude použitá na útok.

 

Obžalovaný sa prostredníctvom vyhlásenia, ktoré pred súdom prečítal jeho právny obhajca, obetiam tohto útoku ospravedlnil. Zdôraznil, že pištoľ Glock 17 by tínedžerovi nikdy nepredal, keby vedel, že "spácha taký strašný skutok".

 

Vyšetrovatelia streľby z júla 2016 zhodnotili, že páchateľom bol šikanovaný mladík trpiaci záchvatmi paniky a depresie.

 

Útočník, rodák z Mníchova, pochádzal z rodiny iránskych utečencov, ktorí prišli do Nemecka koncom 90. rokov. Mladík, ktorý mal dvojaké nemecko-iránske občianstvo, zmenil po nadobudnutí plnoletosti svoje rodné meno Ali na David. Žil s rodičmi a mladším bratom v bavorskej metropole.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies