Bratislava sa v sobotu zahalí do tmy, pripomenie túto vážnu vec

NETKY.SK • 28 Marec 2019, 11:03 • 2 min
Bratislava sa v sobotu zahalí do tmy, pripomenie túto vážnu vec

V rámci najväčšej environmentálnej akcie na svete, Hodiny Zeme, sa aj v Bratislave v sobotu pozhasína.

slovakia

left justify in out

Nejeden odborník sa nechal počuť, že dnešná generácia mladých ľudí je prvou, ktorá má k dispozícii dostatočné informácie o tom, akým spôsobom je naša planéta zničená a ako ju ľudia napriek všetkému i naďalej likvidujú. Zároveň je vraj poslednou generáciou, ktorá v tejto veci môže urobiť zmenu a zachrániť prírodu. To sa pomaličky, v malých krokoch, no predsa, začína diať. Okrem mnohých iných iniciatív, ktoré sa vo svete začínajú šíriť v oblasti separovania, čistenia oceánov či znižovania produkcie odpadu, funguje aj Hodina Zeme.

 

img

 

Hodina Zeme je ekologicky orientovaná akcia, ktorá funguje po celom svete. Každoročne sa do nej zapájajú mnohé krajiny, medzi nimi aj Slovensko. Organizujú sa rôzne podujatia, od čistenia miest až po úsporné opatrenia v oblasti spotreby energie. Okrem hlavného mesta sa do tohto projektu tento rok zapojili aj mnohé iné samosprávy, ktoré v čase od 20:30 v sobotu 30. 3. pozhasínajú svetlá na svojich dominantách.

 

Do tmy sa tak zahalí Bratislavský hrad, prezidentský palác, Bojnický zámok, Spišský hrad, Trenčiansky aj Nitriansky hrad, hrad v Starej Ľubovni a mnohé ďalšie stavby v 20 mestách po celom Slovensku. Naša krajina je len jedna z mnohých, ktorá týmto spôsobom podporí životné prostredie. V šere sa totiž na hodinu stratia napríklad aj Burdž Chalífa v Spojených arabských emirátoch, pyramídy v Egypte, grécka Akropola, rímske Koloseum, Eiffelova veža v Paríži, Big Ben v Londýne či Empire State Building v New Yorku.

 

img

 

Cieľom toho podujatia je posilniť povedomie o problematike ochrany životného prostredia u verejnosti.  World Wide Fund for Nature zároveň vyzýva Slovákov, aby v čase o 20:29 v sobotu na hodinu vypli aj svoje sociálne siete.

 

Tak čo, zapojíte sa aj vy?

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies