Vlnu horúčav najviac pocíti týchto 25 obcí Bratislavského kraja

NETKY.SK • 6 Jún 2023, 16:30 • 2 min
Vlnu horúčav najviac pocíti týchto 25 obcí Bratislavského kraja

BRATISLAVA - Najvyšší stupeň zraniteľnosti na vlny horúčav má 25 obcí Bratislavského kraja.

slovakia

left justify in out

Ide o Ivanku pri Dunaji, Dunajskú Lužnú, Malinovo, Tomášov, Miloslavov, Zálesie, Malacky, Rovinku, Zohor, Stupavu, Bernolákovo, Most pri Bratislave, Senec, Novú Dedinku, Veľké Leváre, Hamuliakovo, Veľký Biel, Vysokú pri Morave, Hrubú Boršu, Chorvátsky Grob, Pezinok, Kaplnu, bratislavské Staré Mesto, Ružinov a Petržalku. Vyplýva to z Adaptačného plánu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) na zmenu klímy.

 

Bratislavský kraj preto odporúča uplatňovať niekoľko opatrení na zmiernenie dôsledkov zmeny klímy. Ide o ochladzovanie územia cirkuláciou vzduchu medzi urbanizovaným a prírodným prostredím, zabránenie absorpcie a následného uvoľňovania tepla zo spevnených povrchov do okolia. V pláne odporúča znižovať efekt mestského tepelného ostrova zelenou a modrou infraštruktúrou. Taktiež znižovať citlivosť budov na vlny horúčav, zabezpečiť ochladzovacie priestory pre verejnosť a prispôsobiť horúčavám mestskú hromadnú dopravu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies