Nechutné! Ako často si vymieňate uterák? Netušíte, čo v ňom žije

NETKY.SK • 12 Júl 2017, 19:43 • 2 min
Nechutné! Ako často si vymieňate uterák? Netušíte, čo v ňom žije

Baktérie nás obklopujú úplne všade, to je známe. Niektoré sú prospešné, iné naopak nebezpečné. Oblečenie či ponožky si väčšina ľudí mení každý deň, najmä pre badateľný zápach, no menej často sa striedajú uteráky. Tým netreba veľa a začínajú žiť vlastný život.

slovakia

left justify in out

„Vlhký uterák je v podstate živý organizmus,“ uviedol mikrobiológ z Newyorskej univerzity medicíny Philip Tierno. Uterák v kombinácii s vlhkosťou, teplom a kyslíkom poskytuje mikróbom ideálne podmienky pre život.

 

Podľa odborníkov na hygienu, by sa mal uterák použiť maximálne trikrát, a to len vtedy, ako ho vždy poctivo vysušíte.

 

Ak uterák nemeníte dostatočne často, množia sa na ňom škodlivé mikróby a keď začne zapáchať, je to známka toho, že sa z neho už stala hotová „džungľa“!

 

Keď sa utierate do toho istého uteráka niekoľko dní, prenášate na svoju pokožku vrátane intímnych partií všetky nahromadené baktérie. Potom sa to na vašom zdraví môže prejaviť vo forme infekcií, vyrážok či vredov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies