Lara Croft oslavuje 25 rokov na hernej scéne, no hráči Halo na Xbox 360 predčasne smútia

NETKY.SK • 30 Október 2021, 13:00 • 2 min
Lara Croft oslavuje 25 rokov na hernej scéne, no hráči Halo na Xbox 360 predčasne smútia

Lara Croft, hlavná protagonistka hernej série Tomb Raider oslavuje 25 rokov pôsobenia. Playstation State of Play prináša nové herné novinky. Príchod ukončenia online služieb pre Halo sériu na Xbox 360. CD PROJEKT potvrdil akvizíciu herného štúdia. Definitívna edícia GTA trilógie prichádza s prvým trailerom a dátumom vydania.

slovakia

left justify in out

Presne 25. októbra 1996 k nám zavítal prvý herný diel série Tomb Raider. Vydavateľ Square Enix začal s oslavou výročia 1. februára vytvorením špeciálnej webovej stránky, kde si fanúšikovia môžu prehľadne prejsť časovou linkou hernej série Tomb Raider. Ďalej sa tu nachádza špeciálna sekcia blogu, ktorá postupne odhaľuje zaujímavé informácie o hre alebo iných mediálnych formátoch. Nechýbajú aj zaujímavé a netradičné prepojenia akým je napríklad ohlásenie knihy s receptami a sprievodcom miest, ktoré Lara Croft  navštívila počas 25 rokov a mnoho ďalších zaujímavostí.

 

Prečítajte si tiež: Microsoft sa pripravuje na oslavy 20. výročia hernej konzoly Xbox

 

Herná séria Tomb Raider si prešla od svojho času pôsobenia obrovskými zmenami, čo napomohlo napredovať súčasnému vývoju. Plány do budúcna s hernou sériou sú však jasné. V hrách môžeme vidieť rôzne zasadenie dejovej linky. Tie chcú autori čo najužšie spojiť. Pokračovanie hernej série by malo posunúť Laru Croft vpred na nebezpečné miesta.

 

V najbližšej budúcnosti nie je oznámená žiadna nová hra zo série Tomb Raider. No na druhej strane sa môžeme tešiť na novú anime sériu, ktorá odštartuje na streamovacej službe Netflix. Tematika a dej by mali nadviazať na reboot trilógie hernej série, no už čoskoro by sme mali očakávať nové dobrodružstvá a archeologické objavy.

 

img

 

 

Rýchle herné novinky #2

 

Playstation State of Play 27. októbra odprezentoval na live streame novú nádielku herných noviniek a update hier od viacerých herných vývojárov pre konzoly PS4 a PS5. Pre tieto konzoly boli ohlásené nasledujúce hry:

 

Oznámenie o príchode hier na rok 2021

 

First Class Trouble – 2. november 2021

 

Death’s Door – 23. november 2021

 

Five Nights at Freddy's: Security Breach – 16. december 2021

 

Oznámenie o príchode alebo update hier na rok 2022

 

Bugsnax: The Isle of BIGsnax – nový a zdarma update – začiatok roka 2022

 

King of Fighters XV – 17. február 2022

 

Star Ocean: The Divine Force – 2022

 

We Are OFK – 2022

 

Deathverse: Let It Die – jar 2022

 

Little Devil Inside – 2022

 

KartRider: Drift – Free-to-Play hra pre PS4 – 2022

Zdroj: (blog.playstation, State of Play)

 

Online funkcie už čoskoro končia pre staršie tituly hernej série Halo na hernú konzolu Xbox 360. Herné štúdio upozorňuje na blízky príchod ukončenia určitých online služieb v Halo hrách, ktoré už nebude naďalej podporovať. Hráči, ktorí si potrpia na získaní 100% achievementov, by ich mali získať čo najskôr, pretože niektoré z nich nadväzujú na online službu. Ukončenie je stanovené na 13. január 2022. Napriek tomu hráči môžu naďalej pokračovať v hraní kampani a iných dostupných módov, ktoré nevyužívajú online službu.

Zdroj: (halowaypoint)

 

Možno vás zaujme: VIDEO: Bližšie k budúcnosti. V Japonsku začali predávať stroje, ktoré majú nahradiť autá

 

CD PROJEKT ohlasuje pridruženie herného vývojárskeho štúdia The Molasses Flood, ktoré stojí za hrami ako sú The Flame in the Flood a najnovšie aj Drake Hollow. Podľa stanoviska by mali skúsení a novo nadobudnutí herní vývojári spolupracovať s hernými vývojármi z CD PROJEKT RED. Je potrebné uviesť, že štúdio nezaniká, ale aj naďalej zostáva v samostatnom pôsobení v spolupráci. Momentálne sa herné štúdio podieľa na projekte, ktorý je súčasťou hernej značky CD PROJEKT.

Zdroj: (CD Projekt)

 

Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition sa nám predstavuje v prvom traileri, kde môžeme vidieť grafické vylepšenie herných postáv, objektov a prostredia v porovnaní s klasickou verziou predošlej trilógie. Na vylepšenú trilógiu sa môžeme tešiť 11. novembra, kde by mala byť dostupná na PC, Nintendo Switch, Xbox Series X a S, PS4 a PS5.

Zdroj: (YouTube)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies