Šimečka kritizuje "porazeneckú náladu" iných strán: Naozaj sa chcete zmieriť s tým, že vyhrá Smer?

NETKY.SK • 16 September 2023, 15:09 • 2 min
Šimečka kritizuje "porazeneckú náladu" iných strán: Naozaj sa chcete zmieriť s tým, že vyhrá Smer?

Progresívci sa dlhodobo prezentujú prozápadnou orientáciou, pričom varujú, že pri koalícii, ktorá by mohla obsahovať Smer alebo Republiku, by mohlo dôjsť k okloneniu Slovenska z jeho zahaničnej politiky a od spojenecov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

„Kam sme sa dostali, že politické strany - dokonca aj bývalý prezident - idú presviedčať ľudí, že netreba vo voľbách poraziť Smer? Namiesto toho, aby sme radšej mobilizovali tie stovky tisíc nerozhodnutých, o ktorých ešte môžeme spoločne zabojovať?," tvrdí šéf Progresívneho Slovenska Michal Šimečka.

 

Volebná líderka demokratov Andrea Letanovská Šimečkove vyjadrenia o "porazeneckej nálade" iných strán odmieta. A to napriek tomu, že v posledných prieskumoch dosiahla Hegerova strana len niečo cez tri percentá, verí, že sa do parlamentu dostanú.

"Pán Šimečka, nezavádzajte. Kto tu presviedča ľudí, že netreba vo voľbách poraziť SMER? Demokrati najviac bojujú proti Ficovi. Veď aj pán Fico si to všimol, keď nie vy," povedala Letanovská.

 

Ako dôležité je "porazenie Fica"

 

Strana Roberta Fica hovorí o silnej antikampani strán, ktoré podľa neho cielia iba na "porazenie Fica" a tvrdí, že neprinášajú riešenia.

"To sa naozaj ideme zmieriť s tým porazenectvom, že Smer vyhrá voľby? To naozaj chceme, aby strana, ktorá otvorene bráni agresívne Rusko, ktorá vykrikuje na mítingoch, že fašizmus prichádza zo Západu, ktorá nazýva našu prezidentku americkou agentkou... aby táto strana opäť zvíťazila vo voľbách? No ja teda nie," tvrdí šéf PS Michal Šimečka.

Naráža na naratív Smeru, ktorý opakovane hlavu štátu ozačuje za agentku, ktorá háji záujmy iných štátov. Čaputová už na tieto vyjadrenia reagovala a s Ficom sa bude súdiť.

 

 

Letanovská kritizuje neskúsenosť progresívcov, ktorí sa inule do parlamentu nedostali. Tvrdí, že ich pohľad je nerealistický, keďže víťazstvo vo voľbách na zostavenie vlády nestačí.

"Ficova porážka nebude o tom, či bude prvý alebo druhý. 76tka rozhoduje. To by ste vedeli, keby ste mali skúsenosti so slovenskou politikom," dodala.

Kľúčové voľby

 

"Nechcem, aby toto bol obraz Slovenska z parlamentných volieb, ktorý pôjde do sveta. Chcem jasný odkaz, že Slovensko si vybralo demokratickú a slušnú budúcnosť," tvrdí Šimečka.

 

Progresívci sa dlhodobo prezentujú prozápadnou orientáciou, pričom varujú, že pri koalícii, ktorá by mohla obsahovať Smer alebo Republiku, by mohlo dôjsť k okloneniu Slovenska z jeho zahaničnej politiky a od spojenecov.

 

 

"Každý z nás môže presvedčiť niekoľko ľudí vo svojom okolí, aby prišli voliť. A aby volili demokratické strany. Som absolútne presvedčený, že na Slovensku je väčšina ľudí, ktorí nechcú, aby vládol Smer.
Takže poďme na to. Poďme vyhrať. Poďme poraziť Fica. Dá sa to," dodáva šéf PS.

 

Okrem Progresívneho Slovenska intenzívne k voľbám pozýva aj OĽANO Igora Matoviča, pričom taktiež spomína návrat Smeru. Matovič na to zameral celú kampaň a tento týždeň dokonca narušil tlačovú konferenciu Róberta Fica.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
foto: European Union 2022
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies